ODRASTIMO JEDNAKO – FAZA III: Projekt osiguravanja besplatne školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva uspješno priveden kraju

Kako bi se svoj djeci omogućili jednaki uvjeti obrazovanja, Grad Virovitica je i u školskoj godini 2018./2019. provodio projekt školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

Kroz projekt „Odrastimo jednako – Faza III“, Grad je s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, osigurao besplatnu školsku prehranu za 225 učenika u riziku od siromaštva. Svrha projekta bila je pružiti adekvatnu nefinancijsku pomoć u vidu podjele hrane djeci osnovnih škola koja su u riziku od siromaštva.

Riječ je o ranjivim skupinama koje će uvijek imati našu maksimalnu podršku, a prepoznali smo ih zahvaljujući iznimno dobroj suradnji s našim školama, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018. – 2019.)“. S provedbom se krenulo početkom nastavne godine 2018./2019. i trajao je do završetka školske godine.

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a izradila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom i partnerima. (virovitica.hr, vta.hr, fotografija: Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content