Općini Čađavica odobrena sredstva za projekt ”Uređenje postojeće zgrade za potrebe udruga s područja općine Čađavica”

- PROMO -

U Zagrebu su danas (srijeda) državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i načelnik općine Čađavica Mirko Rončević potpisali Ugovor o dodjeli financijskih potpora u okviru Programa usmjeravanja i rasporeda sredstva za poticanje održivog povratka na području posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave u 2019. godini za projekt ”Uređenje postojeće zgrade za potrebe udruga s područja općine Čađavica”.

Na temelju navedenog Programa, a nakon objavljenog Javnog poziva za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na područja posebne državne skrbi, Povjerenstvo za odabir projekata i aktivnosti jedinica lokalne samouprave, odabralo je 29 projekata te raspodijelilo osigurana sredstva u državnom proračunu.

Prema riječima načelnika Mirka Rončevića, cilj projekta je osiguranje prostorija za zajedničko korištenje u svrhu jačanja društvenog i kulturnog života te jačanje zajedništva, kao i revitalizacija i poboljšanje kvalitete života stanovnika slabije razvijenog područja u smislu podizanja razine turističke ponude, komunalnih usluga i standarda. Planirana vrijednost projekta 503.995 kuna. (www.icv.hr, adf, Općina Čađavica)

Povezane vijesti

Skip to content