Osnovnoj školi E. Kumičića Slatina odobren novi Erasmus+ projekt ”Škola bez granica”

Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina odobren je drugi zaredom Erasmus+ projekt unutar Ključne aktivnosti 1. Ukupna financijska potpora iznosi 17.718,00 eura, a projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske Unije.

Naziv projekta je ”Škola bez granica”, koji je službeno započeo 1. 6. 2019. godine, a završava 31. 7. 2020. godine. Projekt su osmislile i napisale učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića Silvija Mađarić (voditeljica projekta), Elvira Vujčić, Renata Grahovac, Rajka Avirović Gaća, Patricija Karaman i Ivana Sabolić.

Unutar projekta navedena su 3 područja djelovanja koja žele razvijati i usavršavati:
1. Digitalizacija nastave i upotreba IKT-a,
2. Nastava / Učenje na otvorenom,
3. Internacionalizacija škole.

Cilj ovog projekta je podići razinu kvalitete obrazovanja učenika upotrebom IKT-a u nastavi, te učenjem na otvorenom u svrhu aktivnog i iskustvenog učenja, ali i internacionalizacija škole kroz transnacionalnu suradnju organizacija, kao i povećanje međunarodne dimenzija obrazovanja učenika i osposobljavanje učitelja.

U sklopu projekta provest će se 6 tečajeva u inozemstvu, te brojne aktivnosti unutar škole, kao što su radionice za učenike i roditelje o medijskoj pismenosti i sigurnosti na internetu, projektni dani ”Učionica na otvorenom”, novi razredni projekti poput ”Igra, učenje i svjež zrak”, tematska izložba otvorena za javnost, uspostavljanje novih virtualnih projekata i videokonferencija sa školama iz inozemstva i još mnogo toga. Kao rezultat projekta učiteljice će izraditi E- knjigu ”Vodič kroz digitalne alate” i ”Priručnik za učitelje – Učenje na otvorenom”.

– Našim učenicima želimo osigurati svrhovito i iskustveno učenje koje nije opterećeno granicama te osigurati kvalitetnu i inovativnu nastavu, a nadamo se da je ovaj projekt jedan korak naprijed prema suvremenoj školi otvorenih vrata prema svijetu – kaže voditeljica projekta, Silvija Mađarić. (www.icv.hr, adf, OŠ. E. Kumičića Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content