Pogledajte kako napreduju radovi na energetskoj obnovi OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju

Završetkom školske godine i nastave, započeli su radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju. Sredinom lipnja, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, potpisao je ugovor o radovima i nadzoru (Gradba d.o.o. i ARCHIpuls j.d.o.o.), ukupne vrijednosti 3.468.234,41 kunu.

IMG 2411Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, napisala ga je VIDRA-a, a rok izvršenja je 15 mjeseci od uvođenja u posao. Projektni prijedlog je prijavljen u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Energetskom obnovom smanjit će se potrošnja energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto, a zgrada će iz D prijeći u C energetski razred.

IMG 2397Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća pet građevinskih mjera za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice: zamjena dijela vanjske stolarije, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija poda prema tlu, toplinska izolacija kosog krova iznad grijanog prostora, te dvije strojarske mjere: uvođenje visoko učinkovitog sustava grijanja i uvođenje dizalice topline. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

IMG 2383 IMG 2376 IMG 2364

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content