Ponovno pokrenuto Dobrovoljno vatrogasno društvo Bušetina, za predsjednika izabran Domagoj Majstorović

U subotu, 20. srpnja u Mjesnom domu u Bušetini održan je inicijativni sastanak vezan za ponovno pokretanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bušetina. Sastanak je održan na inicijativu tajnice Vatrogasne zajednice Virovitičko- podravske županije Ane Brlas i administratora u Uredu VZ VPŽ Domagoja Majstorovića. Zbog velikog interesa i želje mještana Bušetine za ponovnim aktivnim radom njihovog DVD-a, sastanak se pretvorio u izvanrednu izbornu Skupštinu. Tako je između 50-ak prisutnih i novoupisanih članova izabran predsjednik DVD-a Domagoj Majstorović, a njegova zamjenica će biti Marijana Brlas. Za zapovjednika je izabran Željko Brlas, a zamjenik zapovjednika će biti Josip Štimac. Dužnost tajnika će vršiti Natalija Haban, blagajnika Dijana Nađaković, a spremištara Franjo Lukčec. Upravni odbor će uz sve nabrojane činiti još i Goran Brlas te Leopold Majstorović, a Nadzorni odbor Ivica Brlas, Slavko Majstorović i Davor Marjanović.

b2

Cijeli sastanak je vodila zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus koja je izrazila veliko zadovoljstvo brojem okupljenih te naglasila važnost povratka DVD-a u selo Bušetina. Na sastanku su bili prisutni i predstavnici udruga iz sela Bušetina: Udruga Škrinja na čelu s predsjednicom Gordanom Brlas, NK Bušetina na čelu s predsjednikom Lukom Brlasom te Mjesni odbor na čelu sa Slavkom Majstorovićem. Svi su izrazili volju i želju za pomoći te povratku vatrogasaca u selo iako su svjesni koliko je to težak i odgovoran posao.

b1

Prisutne je pozdravio i zapovjednik VZO Špišić Bukovice Zdravko Pokupić koji je održao podulji govor vezan na operativni dio postrojbe, opremu i stanje zaštite od požara, te dao veliku podršku povratku vatrogasaca u selo. Na kraju je prisutne pozdravila i predsjednica VZO Špišić Bukovice Marija Komar koja je naglasila da je Bušetina jedno od rijetkih sela s ovoliko velikim brojem djece i da je na vatrogascima da to iskoriste te ih uzmu pod svoj krov. Sastanak je završio u dobroj atmosferi i ugođaju te su svi novi članovi DVD-a Bušetina otišli s osmjehom na licima svojim kućama. Radne akcije u DVD-u će se održavati od utorka 22. srpnja do subote 26. srpnja svaki dan od 16 sati pa nadalje te su svi članovi pozvani da pomognu u renoviranju vatrogasnih garaža. Isto tako u tom periodu se vrši još uvijek upis novih članova pa su svi oni, koji u subotu nisu mogli doći, pozvani da dođu i upišu se u DVD te tako postanu dio ove velike vatrogasne obitelji. (www.icv.hr, VZ VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content