Požeški biskup Antun Škvorčević krstio Šimuna, peto dijete u obitelji Bolješić

Prelijepa, jedinstvena i svečana bila je nedjeljna sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva u Čačincima. Naime, misu je predvodio biskup požeški msgr. dr. Antun Škvorčević, a u povodu krštenja malog Šimuna, petog djeteta u obitelji Ivane i Olivera Bolješić.

Osim Šimuna obitelj Bolješić ima još tri sina Jakova od 18, Luku 17, Helenu 14 te Lovru 11 godina.

-Nema veće sreće od djeteta. Hvala Bogu mi ih imamo petero i svi su živi i zdravi i neka samo tako ostane – kaže majka Ivana.

0707boljesicdijete 4 Custom

Otac Oliver veliki je radnik i neumorni borac za svoju obitelj, a kruh zarađuje u dalekoj Norveškoj.

-Iako radim daleko, svaki dan sam sa svojom djecom i suprugom, onako u srcu i mislima. Oni su moja najveća snaga. Presretan sam s ovako velikom obitelji, djeca su najveće bogatstvo koje jedan čovjek može imati. Hvala biskupu Škvorčeviću što nam je učinio tu čast i krstio našeg Šimuna – rekao je Oliver Bolješić.

Biskup Antun Škvorčević nekoliko je puta s oltara čestitao ovoj sretnoj obitelji.

0707boljesicdijete 1 obitelj Bolješić Custom

-Ovi prekrasni majka i otac su nam svojevrsno svjedočanstvo pred Bogom. Oni su spremno prihvatili imati i peto dijete, prihvatili ulogu i žrtvu i živjeti tu žrtvu i ostvarivati svoj životni smisao. Oni svjedoče da vjeruju u Bogu života i da će uz njega imati radost uz svoju djecu za koju će se žrtvovati. Rođenje svakog djeteta u Hrvatskoj, koja je postala siromašna životom, nije samo obiteljski, nego i događaj Crkve i naroda, jer je svako dijete Božji dar i znak nade u budućnost. Neka Bog blagoslovi obitelj Bolješić i sve druge koji se s Bogom opredjeljuju za život. Ovoj obitelji želim puno radosti u ljubavi i žrtvi kojom će odgajati svoje kršteno dijete zajedno s drugom djecom. To isto želim i drugim roditeljima koji su sa svojom djecom ovdje nazočni na misnom slavlju, jer su djeca ne samo naša hrvatska, nego i Božja nada – rekao je msgr. dr. Škvorčević koji se nakon svete mise družio s članovima obitelji Bolješić te se u razgovoru s njima zanimao za njihov obiteljski život, a na kraju djeci uručio darove te roditeljima novčani prilog.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

0707boljesicdijete 3 Custom0707boljesicdijete 2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content