POZITIVNI GOSPODARSKI TRENDOVI Uz povećanje broja zaposlenih na području grada Virovitice, za 20 posto porastao i broj izdanih građevinskih dozvola

Prema posljednjim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na području grada Virovitice u svibnju ove godine bilo je 9.020 zaposlenih osoba.

U istom razdoblju prošle godine zaposlene su bile 8.874 osobe, što znači da se na području grada Virovitice otvorilo 146 novih radnih mjesta. U odnosu na isto razdoblje 2016. godine, broj radnih mjesta je veći za 600.

Paralelno s rastom broja zaposlenih smanjio se i broj nezaposlenih. Trenutno je u Virovitici nezaposleno 970 osoba, što je najmanja brojka unazad posljednjih nekoliko godina. U odnosu na lipanj prošle godine, broj nezaposlenih se smanjio za 116, a samo od početka ove godine do danas za 172 osobe. Ako gledamo podatke iz 2012. godine, kada je nezaposleno bilo 2.025 osoba, brojka se smanjila za 1.055.

Nova radna mjesta rezultat su brojnih europskih projekata koje provode kako Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija, tako i tvrtke i institucije na području grada. Ova pozitivna klima ogleda se i u broju izdanih građevinskih dozvola. Od početka 2018. godine do danas, Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice izdao ih je 115, od toga 41 samo u ovoj godini, što ukazuje na porast novih zahtjeva za oko 20 posto.

Porastu broja zaposlenih uvelike su doprinijele i samostalne poduzetničke inicijative, odnosno samozapošljavanje koje je postalo pravi hit. Po broju samozaposlenih Grad Virovitica je prošle godine bila na četvrtom mjestu u RH s porastom samozaposlenih od 164 posto.

– Osim ulaganja u postojeću infrastrukturu s ciljem otvaranja novih radnih mjesta u poduzetničkim zonama, našim poduzetnicima pomažemo i na brojne druge načine. Grad Virovitica ima jasnu politiku razvoja i razradu konkretnih gospodarskih projekata te pozitivan stav prema razvoju gospodarstva i privlačenju investitora. Stručne službe Grada prate svakog investitora od njegove ideje do realizacije projekta kroz pomoć oko rješavanja svih administrativnih zapreka i iznalaženja dozvola, a sve u cilju novog zapošljavanja, ekonomskog rasta i razvoja grada Virovitice u cjelini. Podržavamo svaku investiciju koja za cilj ima otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski rast, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content