PRODUKTIVNO LJETO 30-ak mališana u virovitičkoj knjižnici kroz tri tjedna učilo engleski, njemački i češki jezik

Srpanj je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica posvećen onima najmlađima. Djeci uzrasta od pet do deset godina bile su ponuđene edukacijske radionice stranih jezika koje su oni, kako doznajemo, s oduševljenjem i u velikom broju polazili.

Radionice su sa radom započele 2017. godine kao pilot projekt te su u početku nudile samo engleski i njemački jezik pod vodstvom učiteljice Danijele Žarković i profesorice Irene Gredelj Peisker. Kako je odaziv rastao i broj zainteresirane djece postajao sve veći, radionice su prijavljene Ministarstvu kulture na natječaj na kojemu su i odobrene i tako financirane od strane Ministarstva. Na radionicama stranih jezika djeca kroz igru i interaktivne sadržaje uče osnove jezika.

IMG ff55c1d7b1feabb07c4398c8f6b33b89 V

Ove godine, osim što je broj polaznika narastao na tridesetak djece, uvedena je i nova radionica koja se fokusira na češki jezik i koju vodi profesorica Iva Brabec.

– Radionicu češkog jezika pod nazivom „Učimo češki kroz igru i zabavu“ polazilo je desetak djece što je, iskreno, više nego smo očekivali i nadali se – s osmijehom otkriva voditeljica Dječjeg odjela Mirjana Kotromanović te dodaje kako bi htjeli u budućnosti uvesti još pokoju radionicu stranih jezika. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”540693″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content