RADOVI KOD „BRLIĆA“ PRI KRAJU Postavlja se semafor kod Malog parka, slijedi asfaltiranje Ujevićeve ulice te kružnog raskrižja kod Bečke

Radovi na još jednom važnom projektu u središtu Virovitice, uređenju prometne zone kod Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, ulaze u završnu fazu.

Trenutno se radi na raskrižju kod Malog parka (ulice Tina Ujevića i Stjepana Radića) gdje je u tijeku postavljanje semafora, a u subotu, 13. srpnja tvrtka Ceste d.d. Bjelovar kreće s asfaltiranjem Ujevićeve ulice.

Krajem sljedećeg tjedna asfaltirat će se kružno raskrižje na spoju Bečke i Ulice dr. Andrije Štampara, a završetak svih radova najavljen je do kraja srpnja.

IMG 9080

U sklopu projekta, koji za cilj ima veću sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece koja svakodnevno ovdje gravitiraju, uređen je nogostup, proširene i izgrađene ceste te kružni tokovi.

Osim u Bečkoj ulici, novi kružni tok se nalazi i na spoju ulica Petra Berislavića i Silvija Strahimira Kranjčevića, a cesta kojom su dosad učenici „presjekli“ put do škole postala je nova, spojna cesta između ulica Petra Berislavića i Ivana Gundulića.

Osim na spoju Bečke i Štamparove te Berislavićeve i Kranjčevićeve, kružni tok se sada nalazi i na ulazu u Kraševo naselje, odnosno na spoju ulica dr. Andrije Štampara, Đure Basaričeka i Vinka Belobrka, a od kružnog toka u Berislavićevoj ulici do ulaza u Kraševo naselje, s istočne strane uređuje se novi nogostup.

IMG 9082 1

– Osnovnu školi Ivane Brlić – Mažuranić pohađaju učenici od 1. do 8. razreda iz cijelog istočnog područja grada. Tu je smještena i sportska dvorana u kojoj se održavaju redovni treninzi većine klubova u gradu i određene sportske manifestacije te ćemo ovakvim načinom uređenja prometa pridonijeti većoj sigurnosti ne samo školske djece, već i ostalih sudionika u cestovnom prometu – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Nositelj ovog projekta je Grad Virovitica, a sufinancira ga Ministarstvo unutarnjih poslova iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content