Sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice sazvana po hitnom postupku u srijedu, 3. srpnja

U srijedu, 3. srpnja održat će se sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice sazvana po hitnom postupku. Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici s početkom u 17, 30 sati, a na dnevnom redu je donošenje Odluke o ovlaštenju gradonačelnika – stoji na službenim stranicama Grada Virovitice.

Nakon saznanja da postoji osnovana sumnja o mogućim nepravilnostima u financijskom poslovanju, dana 31. svibnja gradonačelnik Grada Virovitice podnio je kaznenu prijavu vezano za počinjenje kaznenog djela na štetu proračuna Grada Virovitice. O nepravilnostima je izviješteno i Ministarstvo financija te Državna revizija.

Povjerenstvo za provjeru knjigovodstveno-računovodstvene dokumentacije proračuna Grada, imenovano od strane gradonačelnika, imajući u vidu rezultate rada upravnih tijela, utvrdilo je da je došlo do niza nepravilnosti kojima je proračunu nanesena višemilijunska šteta.

U svrhu utvrđivanja opsega i načina vršenja štetnih radnji, u pojedinim fazama postupka nužne su dodatne provjere, utvrđivanje činjenica, analize, vještačenja i zastupanja vezano za sudske i druge postupke, a time i potreba za uključivanjem vanjskih stručnih fizičkih i pravnih osoba.

U skladu s time, potrebno je ovlastiti gradonačelnika da, u skladu s odredbama Odluke, poduzme sve aktivnosti, donese potrebne akte, uključi potrebne tvrtke za pružanje pravne pomoći, reviziju poslovanja kako bi se omogućilo izvršavanje radnji i postupaka kojima će se nadoknaditi šteta koja je nanesena Gradu.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content