SPOJ DRAVE I DALMACIJE Virovitički folkloraši predstavili se na 45. Miholjačkom sijelu u Donjem Miholjcu

U nedjelju, 14. srpnja, Kulturno umjetničko društvo Virovitica nastupilo je na Kulturno umjetničkoj manifestaciji 45. Miholjačko sijelo u Donjem Miholjcu. Na međunarodnoj manifestaciji KUD Virovitica, uz prijatelje iz Bosne i Hercegovine i Republike Mađarske, kulturno umjetnička društva iz Slavonije te uz domaćine, predstavilo je nošnje i plesove Dalmacije. U spoju Drave i Dalmacije, sjevera i juga, završila je ovogodišnja ljetna tematska koreografska priča KUD-a Virovitica.

Suradnja KUD-a Matija Gubec iz Donjeg Miholjca i KUD-a Virovitica postoji već nekoliko godina. Kontakti i prijateljstva omogućili su suradnju na nastupima diljem Slavonije. Ovogodišnje Miholjačko sijelo ugostilo je četrnaest Društava iz Hrvatske i izvan nje. Trodnevna manifestacija u Donjem Miholjcu završila je s Međunarodnom manifestacijom prijatelja KUD-a Matija Gubec i Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca.

nastup 1 1

Nastupom u Donjem Miholjcu KUD Virovitica predstavio je svoj koreografski rad, nošnje i pjesme na dvanaest nastupa u tekućoj godini. Članice i članovi Društva na probama svojim radom, plesom, pjesmom i neprestanim ponavljanjem koraka pod koreografskom palicom Igora Jurana te uz sigurno vodstvo Vere Lazić i Mirjane Milinović pripremaju nova iznenađenja i u drugom dijelu godine. Iako su brojni godišnji odmori, naši „dalmatinci“ ostaju u Virovitici i pripremaju se za nastupe u jesenskom dijelu godine.

– Sve zaljubljenike u pjesmu, ples i kulturnu baštinu pozivamo da nam se priključe na probama utorkom u 20 sati u Domu kulture – poručuju iz KUD-a Virovitica. (www.icv.hr, mg)

[g-gallery gid=”539802″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content