Sudionici Erasmus+ projekta “Matematika, kraljica znanosti” posjetili Virovitičko-podravsku županiju

Zamjenik župana Darko Žužak i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, u četvrtak, 4. srpnja su ugostili sudionike Erasmus+ projekta “Matematika, kraljica znanosti” iz OŠ Josipa Kozarca Slatina te njihove goste iz Poljske, Rumunjske i Portugala.

Pročelnica Šerepac upoznala je sve nazočne s projektom “Budi STEMpatičan” kojim se potiče rad s darovitom djecom. Pročelnica je izrazila veliki ponos i zadovoljstvo suradnjom s ravnateljicom i učiteljima OŠ Josipa Kozarca, Slatina te pohvalila promidžbu naše županije putem Erasmus+ projekata.

IMG 20190704 114535 Custom
foto: A. Jukić

Projekt pod nazivom “Matematika, kraljica znanosti” bavi se matematikom i sljedećim prirodnim znanostima: biologijom, fizikom, kemijom, geografijom te engleskim jezikom i IKT-om. Uz potporu programa Europske unije Erasmus+, međunarodni projekt provodi Javna Osnovna škola br. 2 u Garwolinu, Poljska. Škole koje sudjeluju u projektu su Osnovna škola Josipa Kozarca iz Slatine, Scoala Gimnaziala br. 39 Nicolae Tonitza iz Rumunjske te Agrupamento De Escolas Santos Simões iz Portugala. Trajanje projekta je 34 mjeseca, od 1. listopada 2017. do 31. srpnja 2020. godine, s fokusom na ciljanu dobnu skupinu učenika od 12 do 15 godina.

received 4451758393631541 Custom e1562315049887
foto: A. Jukić

Kroz protekle dvije godine trajanja projekta, imali smo priliku sudjelovati u četiri transnacionalna susreta, od kojih su na dva susreta sudjelovali samo učitelji, a na dva učitelji i učenici. Posjet Županiji održan je u okviru drugog i posljednjeg transnacionalnog susreta kojem je OŠ Josipa Kozarca, Slatina, a koji traje od 1. srpnja do 5. srpnja.

(www.vpz.hr, aj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content