Sveti Đurađ s veseljem očekuje novi vrtić: Do sada su mališane čuvali bake i djedovi, a sada će se s vršnjacima družiti u vrtiću

Izgradnju dječjeg vrtića za tridesetak mališana u Sv. Đurađu, na mjestu stare škole, s radošću su dočekali roditelji, ali i svi mještani, koji pozdravljaju potporu Grada u ovom njima važnom projektu. Predsjednik Mjesnog odbora Ivan Ćavarušić kaže kako je riječ o projektu koji je predložen 2015. godine te da sa svima dijeli zahvalnost što su se ove godine iznašla sredstva za njegovu izgradnju.

– Roditelji s nestrpljenjem čekaju novi vrtić jer će im on biti velika pomoć. Svima nam je drago što će na ovaj način i djeca iz naše sredine imati jednake uvjete i standarde kao i djeca u gradu. Prijašnjih godina djeca s prigradskih područja uglavnom su ostala bez svog mjesta u gradskom vrtiću Cvrčak jer su, sukladno pravilima, djeca iz grada imala prednost pri upisima. Roditeljima su pomagali bake i djedovi, a roditelji koji nisu imali tu mogućnost plaćali su čuvanje djece privatno – objašnjava I. Ćavarušić, koji ističe kako je za svaku pohvalu i činjenica da će, uz ulaganje u odgojno-obrazovne standarde u manjim mjestima, ovim potezom Gradska uprava osigurati i šest novih radnih mjesta.

– Zahvalan sam u ime svih žitelja ne samo Sv. Đurađa, nego i Golog Brda i Podgorja čija će djeca pohađati vrtić. Hvala Gradu, gradonačelniku Ivici Kirinu i Razvojnoj agenciji VTA na ovoj, nama jako važnoj pomoći – naglasio je I. Ćavarušić. (www.icv.hr, mlo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content