Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije raspisat će Javni poziv za potpore manifestacijama na našem području

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, uz predsjedavanje župana Igora Androvića, ujedno predsjednika TZ VPŽ, održana je zajednička sjednica tijela Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije (sjednica Skupštine i Turističkog vijeća nap.a.).

Na sjednici se govorilo o novim zakonima koji se odnose na djelatnost sustava turističkih zajednica – Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Zakon o turističkoj pristojbi i Zakon o članarinama u turističkim zajednicama, jer je Hrvatski sabor, 9. svibnja usvojio paket od tri nova zakona kojima se definira djelatnost sustava turističkih zajednica. Donesena je Odluka o raspisivanju Javnog poziva za potpore regionalnim i lokalnim događanjima na području Virovitičko-podravske županije.

IMG 4770
Foto: K. Toplak

Naime, Hrvatska turistička zajednica je ove godine odustala od raspisivanja Javnog poziva za potpore manifestacijama. Tu svoju aktivnost je prenijela na turističke zajednice županija, obavijestila ih o ukupnom iznosu sredstava u tu svrhu za područja pojedinih županija i postavila uvjete o proceduri dodjele sredstava potpore manifestacijama, a iznos predviđen za tu svrhu je 130.000 kuna. Osim toga, pomoćnik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić, izvijestio je o mnogobrojnim EU projektima koje provodi Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, da li kao nositelj ili kao partner na projektu. (vpz.hr)

[g-gallery gid=”539534″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content