U Gradini održana početna konferencija projekta „Zaželi – žene Gradine žele posao“: Osam žena brinut će o 34 starije osobe

U općinskoj vijećnici u Gradini održana je početna konferencija projekta „Zaželi – žene Gradine žene posao“. Projekt, vrijedan 1.556.992 kuna, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Gradina s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica.

Zahvaljujući ovom projektu koji će trajati 30 mjeseci na području općine Gradina bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Zaposlit će se osam teško zapošljivih žena koje će obilaziti 34 krajnja korisnika na području svih jedanaest naselja općine. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora. Isto tako, iz projekta su osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova. Nadalje, žene će imati mogućnost dodatnog obrazovanja te stjecanje uvjerenje o osposobljenosti čime će postati konkurentnije na tržištu rada.

IMG 0423 Custom

– Drago nam je šti se ovim projektom zaposlilo osam žena i njihova koordinatorica. To je na području naše županije ukupno preko 160 zaposlenih kroz projekt Zaželi, koje općine provode u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem i Centrom za socijalnu skrb – naglasio je Hrvoje Belobrk predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Virovitica. (www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)
OPCINA GRADINA ZAZELI Poster 1
[g-gallery gid=”539670″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content