U preseljenju knjižnog fonda Gradske knjižnice i čitaonice Slatina sudjelovali i članovi DVD-a Kozice

Planiranom procesu privremenog preseljenja Gradske knjižnice i čitaonice Slatina pridružili su se i mladi članovi, volonteri DVD-a Kozice.

Planirani proces privremenog preseljenja Gradske knjižnice i čitaonice Slatina veliki je korak naprijed, kojim će Grad Slatina energetski obnoviti staru i dotrajalu zgradu Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice. Proces je pomno isplaniran i odvija se po određenim etapama zahvaljujući znanju, upornosti i požrtvovnosti djelatnica knjižnice, ali i djelatnika na javnim radovima Grada Slatine, članovima slatinske HVIDR-e te mladim volonterima kozičkog DVD-a i učenicima završnih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina.

P7020034 Custom
foto: GKiČ Slatina

Danas (srijeda) u pomoć djelatnicima Gradske knjižnice ponovo dolaze članovi slatinske HVIDR-e. Svoju pomoć u preseljenju knjižnog fonda, na sastanku održanom 12. lipnja u gradskoj vijećnici na kojemu su nazočili ravnateljica GKiČ Slatina Ana Knežavić, zapovjednik JVP Slatina Stjepan Venus, pročelnik u Uredu gradonačelnika Krunoslav Šarabok, djelatnik u uredu Udruge HVIDR-a Slatina Vladimir Čubelić i predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ivan Selenić, do sada se članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina nisu pojavili, iako je njihov predsjednik rekao da će okupiti 10-tak članova kako bi se knjige što prije preselile u Vatrogasni dom. Za četvrtak, 3. srpnja su svoju pomoć najavili članovi Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

Proces preseljenja u punom je zamahu i više od polovine knjižnog fonda smješteno je u Vatrogasni dom. Djelatnici knjižnice planiraju sredinom srpnja započeti rad s korisnicima knjižnice na posudbi građe u Vatrogasnom domu.

(www.icv.hr, adf, GKiČ Slatina, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content