U Virovitici održana završna konferencija projekta Energetske obnove zgrade 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak

Danas (srijeda) je održana završna konferencija projekta Energetske obnove zgrade 3 i 4 virovitičkog Dječjeg vrtića Cvrčak.

Riječ je o projektu koji je prijavljen i odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”, a prijavila ga je Razvojna agencija VTA. Nositelj projekta je Dječji vrtić Cvrčak Virovitica, a sufinancirala ga je EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je radove izvela tvrtka Roje Gradnja d.o.o.

Energetska obnova zgrade 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak vrijedna 6 milijuna kuna je završila, no u vrtiću se i dalje radi s ciljem poboljšanja uvjeta odgoja i obrazovanja te povećanja sigurnosti mališana, a ovih se dana privode kraju i radovi na uređenju terasa oko zgrade 3 te oborinskoj odvodnji, za koju se, na inicijativu gradonačelnika Ivice Kirina pobrinuo Grad Virovitica.

IMG 6681 Custom

Završnoj konferenciji, uz domaćine, nazočili su i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica i brojni drugi uzvanici.

-Uz sve ostalo, što je obuhvaćeno samim projektom, odlučili smo uskočiti i napraviti još nekoliko sadržaja, kako bi zaokružili jednu cjelinu, a pritom mislim na već spomenutu terasu i oborinsku odvodnju te nekoliko radova na uređenju okoliša – rekla je V. Honjek-Golinac.

Ovom energetskom obnovom Vrtić je dobio novo krovište, izolaciju te novi sustav prozračivanja i grijanja.

IMG 6685 Custom

-Zasigurno ćemo uspjeti uštedjeti na energentima, a samim time moći ćemo uložiti u neke dodatne stvari koje su potrebne za djecu, ali i sam ugodniji boravak u vrtiću nama već jako puno znači, kako zaposlenicima tako i djeci koja ovdje borave. U vrtiću imamo trenutno 80 zaposlenika i 500 djece, a broj djece u zgradama 3 i 4 iznosi 260 – rekla je v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Cvrčak Sandra Moslavac.

Najavila je i nekoliko dodatnih ulaganja, a prvo od njih bit će uređenje igrališta.

-Sad kad je obnovljeno gotovo sve izvana, treba obnoviti i još neke stvari iznutra jer su se dosad radili povremeni popravci i sanacije, a naravno zgrade koje su najstarije traže obnovu i nadam se da ćemo uz pomoć Grada, koji je naš osnivač, uspjeti napraviti potrebne radove u unutrašnjosti vrtića – zaključila je Moslavac.

IMG 6680 Custom

Jedno je sigurno, boravak djece će sada biti na višoj razini, a aktivnosti će se odvijati u sigurnijim uvjetima.

(www.icv.hr, ts, virovitica.hr, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”538016″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content