Uskoro kreće energetska obnova zgrade Doma zdravlja – paviljon IV. u Slatini, projekt vrijedan više od 4 milijuna kuna

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivice Foteza, potpisao je s direktorom tvrtke Građenje Marković, Zdenkom Markovićem, Ugovor o energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Paviljon IV. u Slatini. Ugovor je vrijedan 4.285.028 kuna. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a nastao je u suradnji s VIDRA-om – Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Projekt je prošao na “Energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kao i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci od uvođenja u posao. Projektom će se postaviti nova rasvjeta, električne instalacije, vanjska ovojnica, ali i krovište zgrade koje prokišnjava. Upravo se u to i uvjerio župan Andrović, jer “voda je pronašla put” što se posebno vidi na drugom katu zgrade gdje su stradali zidovi.

– Potpisivanjem ovog ugovora, vrijednosti veće od 4 milijuna kuna, kreće energetska obnova Paviljona IV. Doma zdravlja VPŽ u Slatini, pa nakon izvedenih radova više nećemo gledati slike prokišnjavanja kao danas – naglasio je župan Igor Andrović.

IMG 8387 Custom
foto: K. Toplak

Osim toga, župan Andrović je u Domu zdravlja obišao prostor “okulistike” s novim uređajima, kao i potpuno uređen bazen koji se nalazi u podrumu zgrade Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije i gdje, prema riječima ravnatelja dr. Ivice Foteza, slijedi još gradnja dviju sauna kako bi se upotpunio prostor.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”541171″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content