VILA BILOGORE Omiljena destinacija za domjenke, rođendane i obljetnice postaje oaza za vjenčanje na otvorenom

Kuća za odmor Vila Bilogore, smještena u šumi Male Dapčevice, udaljena je od svakodnevnih gradskih vreva i užurbanosti i nudi poseban ugođaj svim svojim gostima, prije svega zbog svoje lokacije i fantastične prirode koja je okružuje. Tišina i gotovo nestvaran mir omogućit će vam da „napunite baterije“ i da se puni nove, pozitivne energije vratite svakodnevnim obavezama.

Vila Bilogore stara je obiteljska kuća u čiju je renovaciju obitelj Rekić uložila puno strpljenja, truda i ljubavi, kako bi danas postala kuća za odmor s četiri zvjezdice, izletište i prava prirodna oaza u kojoj se gosti mogu okrijepiti, prošetati i uživati. Njihov moto je: spoj jednostavnosti i tradicije.

vila bilogore 11

Na imanju je nekoliko cjelina, od kojih svaka ima svoju priču – od starinskih ljekovitih biljaka i cvijeća u ukrasnim gredicama, preko bunara s pitkom vodom, stare krušne peći i pečenjare na terasi, do stolova i klupa od domaće hrastovine u hladu vrta, u čiju su izradu Rekići sami uložili puno radnih sati.

Svaki detalj pomno je biran, kako bi se zaokružila priča o suradnji čovjeka i prirode i kako bi se gosti za boravka u Vili Bilogore nakratko vratili u prošlost. Zato je u vazama cvijeće iz obližnje livade ili vrta, a stolnjaci nose starinske motive. Podložak za vazu je drvo koje je raslo na Bilogori.

IDEALNA LOKACIJA ZA PROSLAVU ROĐENDANA, OBLJETNICA, DRUŽENJE S OBITELJI

– U cijelu ovu avanturu uputili smo se s idejom da stvorimo mjesto na kojem ćemo moći okupiti obitelj i prijatelje te zajedno uživati daleko od svakodnevnih obaveza, u miru, tišini, prirodi. Uskoro su nam se pridruživali prijatelji sa svojim obiteljima, uživali su u svakom provedenom trenutku, a onda su, kada se vrate kućama, pričali i drugima o tom jedinstvenom ugođaju. Pa su ih počeli i dovoditi, ne bi li se i sami uvjerili da tako nešto zaista postoji – sjeća se početaka Branka Rekić, koja kaže kako se nakon toga ideja počela sama stvarati, a s njom dolaziti i ideje o tome kako još bolje urediti prostor i okoliš za posjetitelje.

vila bilogore 29

Napravili su veliko dječje igralište od prirodnih materijala, a terasu i stari štagalj preuredili kako bi postali tražena lokacija za proslave rođendana djece i odraslih, domjenke, različite obljetnice, team building. Neke od manifestacija Rekići organiziraju sami, kao domaćini – „Zelena blaga Bilogore“ manifestacija je koja okupi brojne cikloturiste u proljeće, dok je jesen rezervirana za kestenijadu. I to ne bilo kakvu, već onu na kojoj će pokazati svu raskoš tradicijske kuhinje i načine pripremanja ove jesenske delicije u raznim slatkim i slanim varijantama.

PROIZVODE SAMI I PROMIČU LOKALNO

A cijele godine Rekići inače promiču domaće specijalitete te pomažu drugima koji su se poput njih odlučili pokrenuti vlastiti posao i sačuvati tradiciju. U bogatoj gastro ponudi tako se nalaze suhomesnati proizvodi koje izrađuju sami – domaća slanina, kobasica od divljači, dok će gosti moći uživati i u okusima domaćih sireva u slanoj i pikantnoj verziji, kulenu i kulenovoj seki te drugim slavonskim delicijama pripravljenima po starinskim receptima. Svojim gostima nude jela sa roštilja na drveni ugljen, domaće kolače kao što su štrudle sa sirom i dizanice te jela od povrća sa OPG-a Božić iz susjednog sela.

vila bilogore 14

Posjetitelji se mogu okrijepiti domaćim aperitivima – orahovcem, šljivovicom, medicom, višnjevcem odnosno sokovima koje su proizvele vrijedne ruke darovima iz prirode – domaćim sokom od višanja, bazge, svježom limunadom…

– Želimo gostima pružiti izvoran osjećaj obiteljske atmosfere, da se ovdje osjećaju ugodno, da u miru mogu popiti sok ili kavu, dok se djeca igraju u blizini, da se počaste domaćim, svježe pripremljenim jelima – kaže obitelj Rekić.

JELO OVDJE MOŽETE PRIPREMITI I SAMI

Za Vilu Bilogore potrebno se samo na vrijeme najaviti, kako biste rezervirali svoje mjesto i odabrali prave specijalitete. Ako želite preskočiti kuhanje nedjeljnog ručka, ova kuća za odmor dočekat će vas raširenih ruku. A omogućit će vam i da sami ispečete roštilj u prirodi za svoju obitelj.

– Za one koji vole roštilj u prirodi pripremit ćemo košaru sa svim potrebnim namirnicama (marinirano meso, povrće, salata, domaći kruh, piće) i prepustiti im da uživaju u idiličnoj prirodi i pripremi obroka za svoju obitelj ili prijatelje. Potrebno se samo najaviti na vrijeme – poručuju Rekići.

OKVIR VILA BILOGORE

U blizini ovog obiteljskog imanja nalazi se i poučna staza koju gosti mogu proći sami ili u pratnji vodiča i na kojoj će saznati sve o legendama i bićima vezanima uz Bilogoru. Staza koju se prođe u sat vremena laganog hoda i koja je pogodna i za djecu predškolske dobi, otkriva puno toga vezanog uz Šumske dekle i Vede, divove koji su pomagali ljudima, kako su izgledale bilogorske šumske vile te omogućava nezaboravan pogled na obronke Bilogore.

Organizirajte svoje vjenčanje iz snova na ovom bajkovitom imanju

Vila Bilogore svoja vrata otvara i vjenčanjima i svatovima na otvorenom. -Svako vjenčanje je jedna posebna priča, a vjerujemo kako bi u ovom ambijentu ona zaista bila za pamćenje. Zato proširujemo lepezu svojih usluga i na vjenčanja i svatove na otvorenom, od 20 do 500 osoba, a sve prema željama i idejama mladenaca. Mladenci mogu birati žele li švedski stol ili klasično posluživanje po stolovima, možemo im organizirati i posluživanje uzvanika prije samog vjenčanja, kod kuće, a nakon vjenčanja, uzvanicima osigurati smještaj u hotelima i sobama po povoljnim cijenama – napominje Branka Rekić koja poziva mladence da se u Vilu Bilogore jave za sve detalje.

vila bilogore 31

Budući da je riječ o lokaciji koja je „za oko“ zapela i aktivnim turistima, obitelj Rekić planira povećati smještajne kapacitete. Vila Bilogore trenutno nudi prenoćište za tri osobe, no u planu je izgradnja bungalova koji će moći primiti veći broj ljudi. – Planiramo urediti prostor za jedan moderan kamp, s obzirom na potražnju – najavili su Rekići.

Vilu Bilogore možete posjetiti u Maloj Dapčevici 44 (Bjelovarsko-bilogorska županija), a sve informacije i rezervacije dobiti putem službene web stranice i Facebooku. (promo)

[g-gallery gid=”538257″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content