Virovitičko-podravska županija kupuje udžbenike za učenike prvog razreda programa Drvodjeljski tehničar dizajner u školskoj 2019./2020. godini

Nakon što u suradnji s općinama i gradovima nabavlja radne materijale za sve učenike osnovnih škola, Virovitičko-podravska županija kupit će i udžbenike za učenike prvog razreda programa Drvodjeljski tehničar dizajner. Naime, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, donio je odluku o nabavci udžbenika za učenike prvog razreda programa Drvodjeljski tehničar dizajner u školskoj 2019./2020. godini.

Podsjetimo, na inicijativu Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, HGK ŽK Virovitica, Strukovne grupe drvno-prerađivačke industrije Virovitičko-podravske županije, Tehničke škole Virovitica i podršku resornog ministarstva, pokrenuta je inicijativa za upisom u prvi razred srednje Tehničke škole, smjer drvodjeljski tehničar dizajner, a za što su poseban interes iskazali drvo-prerađivači s područja naše županije. U prvom ljetnom upisnom roku, bila je iznimno velika „navala“ za upis, pa je od 75 kandidata pravo na upis u prvi razred steklo njih dvadeset. Drvo-prerađivači s područja Virovitičko-podravske županije vape za drvodjeljskim tehničarima kojih u posljednje dvije godine zbog smanjenog interesa nje bilo niti za jedan razred.

Prema Odluci, za školsku 2019./2020. godinu Županija će za Drvodjeljski tehničar dizajner osiguravati besplatne udžbenici svim učenicima prvog razreda navedenog programa, koji prihvate uvjete stipendiranja i osiguravanja udžbenika te obvezu zaposlenja po završetku srednjoškolskog obrazovanja kod nekog od poslodavaca na području Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content