Vlasnica OPG-a sa suhopoljskog područja lažirala račune te ostvarila protupravnu korist od 220.000 kuna

Službenici kriminalističke policije jučer (srijeda) su proveli kriminalističko istraživanje nad 53–godišnjakinjom, vlasnicom OPG-a s područja općine Suhopolje, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je 53–godišnjakinja kroz 2 godine, od 1. siječnja 2015. godine do 31. prosinca 2017. godine, počinila kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i utaje poreza ili carine na štetu pravnog poretka i državnog proračuna.

To je činila tako što je nabavljala krivotvorene gotovinske račune više trgovačkih tvrtki, koji su zatim kao vjerodostojni upotrebljavani u knjigovodstvu OPG-a i prikazivani kao stvarni trošak poljoprivrednog gospodarstva. Tako je obračunavan pred porez, čime je prijavljena svojemu gospodarstvu pribavila protupravnu imovinsku korist veću od 220.000 kuna.

Nadalje, obzirom da je prijavljena uništila poslovnu dokumentaciju OPG-a za 2015. i 2016. godinu, počinila je i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga. Slijedi joj kaznena prijava. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content