ZAPOČEO DRUGI LJETNI ORATORIJ Ove godine održava se u čak tri župe, prijavljeno više od 100 sudionika

Prošle se godine u Virovitici, u župi sv. Leopolda Bogdana Mandića (Taborište) održao prvi virovitički ljetni oratorij, na kojem je sudjelovalo 50-ak djece. Nakon izvrsnog programa, prožetog molitvom, igrom, pjesmom, plesom, športom i različitim radionicama, mnogi su se zainteresirali i za nastavak ovog predivnog iskustva. Tako se ljetni oratorij ove 2019. godine održava u čak tri župe i prijavljeno je više od 100 sudionika.

Organizatori ljetnog oratorija su animatori srednjoškolske dobi, 15-ak mladih aktivnih katolika koji su u suradnji sa svojim župnicima počeli raditi s djecom i mladima nakon što su prošli Tečaj animacije kod salezijanaca u Zagrebu. Salezijanci su inače katolički red posvećen na osobit način mladima. Osnivač prvog oratorija i reda salezijanaca je sv. Ivan Bosco, također zaštitnik mladeži, pa su pripreme animatora uključivale upoznavanje ovog veselog sveca i njegovog odgojnog sustava.

Oratorij 2019. Medium

Zahtjevi ovog djelovanja među djecom i mladima su stalna prisutnost i velika ljubav. Mlada ekipa koja se odlučila prihvatiti ovako velikog zadatka okupljala se najprije na redovitoj krunici mladih utorkom ispred crkve sv. Roka. Druženja i upoznavanja otkrila su im da mogu učiniti i nešto više te su tako koračali dalje prema ovom cilju. Posebno su zahvalni svojim roditeljima i vlč. Ivici Šohu te vlč. Josipu Homjaku na pomoći i iskustvu koje su im pružili.

Ovogodišnji ljetni oratorij započeo je u ponedjeljak 24. lipnja, na svetkovinu Rođenja Ivana Krstitelja u crkvi bl. Alojzija Stepinca Milanovac. Ove godine, naime, raspored održavanja oratorija je ponedjeljkom i srijedom poslijepodne u milanovačkoj župnoj crkvi, a utorkom i četvrtkom u Taborištu, također u župnoj crkvi. Tijekom kolovoza (11. – 20.8.) oratorij će se održavati u crkvi sv. Roka. Zainteresirani se još mogu naknadno prijaviti.

Krunica1 Medium

– Djeca vole ovdje dolaziti, osjećaju se prihvaćeno, mogu se ponašati onako kako im je prirodno i uživaju u tome. Otkrivaju svoje talente i koriste ih: imamo likovne radionice, znanstvene, plesne, glazbene, radionice jezika, prve pomoći i druge. A nakon toga se svi povežemo i odlično zabavimo igrajući raznorazne igre – kažu animatori.(www.icv.hr, mg, Foto: M. Grgurević)

Likovna radionica Medium

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content