Amerikanci Ryan Echols i Alex King su Utah i Kaliforniju zamijenili za Hrvatsku i virovitičku Plavu tvornicu

Dvojac iz SAD-a Alex King (Kalifornija) i Ryan Echols (Utah) odlučio je praksu odraditi u Hrvatskoj. Dva mjeseca bili su dio virovitičke Plave tvornice (Ured u Osijeku), a impresije su im sjajne.

Ryan studira lingvistiku, matematiku i informatiku na fakultetu Brighama Younga, a za Android praksu odlučio se kako bi bolje naučio proces razvijanja tehnologije i kako bi stekao poslovno iskustvo na drugom jeziku.

prakse Custom
foto: factory.hr

– Najdraži programski jezik mi je Java, s jedne strane je jednostavna, a s druge vrlo moćna. Nema nepotrebnih kompliciranih stvari, a još uvijek mogu sve srediti na način na koji ja to želim. Što se tiče tehnologije, moram istaknuti da bih sad rado učio o živčanim mrežama, kako bih imao bolje alate za rješenje najkompliciranijih problema – kaže Ryan Echols.

Alex, koji također studira na fakultetu Brighama Younga, dolazi iz Kalifornije. Za praksu u Hrvatskoj odlučio se kako bi mogao dalje raditi i učiti u dobroj atmosferi te razvijati vještine koje će mu pomoći u radnom svijetu i u ostatku predmeta na faksu, na kojemu studira marketing.

Alex praksa Custom
foto: factory.hr

– Što se tiče marketinških alata, najviše mi se svidio Google analytics. Možeš vidjeti koje su performanse neke stranice, što najviše čitaju naši posjetitelji i korisnici. Google analytics može isto tako pomoći u postavljanju ciljeva i uz to možemo mjeriti uspješnost neke kampanje koju provodimo. Sve u svemu, sviđa mi se jer je moćan alat s kojim možemo još bolje upoznati posjetitelje web stranica – govori Alex King te ističe kako mu je najzanimljivije područje analitike i researcha jer voli razumjeti kako razmišljaju kupci te istažiti načine kako još bolje “kliknuti” s korisnicima.

Momcima iz SAD-a posebno se svidio proces prijave na praksu, iako zadatak i nije bio pretjerano “lagan”.

– Od početka svega ovog se vidi da imate iskustvo s upravljanjem praksa i da cijenite ljude i njihove misli. Prijava mi se činila kao dokaz da želite nuditi najbolje iskustvo praktikantima što možete. Jasno je bilo da želite naći ispravno mjesto za svakog praktikanta. Što se tiče zadatka, bio je dosta naporan iz razloga što je zahtjevao dosta stvari koje nisam prije znao raditi. Morao sam dosta istraživati i googlati kako bih ga riješio na ispravan način, ali uz trud, ispravno sam ga riješio – istaknuo je Ryan.

Ryan android praksa Custom
foto: factory.hr

Ipak, od početka su znali što ih očekuje i koji su im ciljevi za praksu.

– Prilikom prijave na praksu, trebao sam riješiti zadatak koji mi je bio temelj u daljnjem razvoju i istraživanju, što još moram naučiti. Tijekom prakse mi je mentorica davala nove i izazovne zadatke, kako bih što više napredovao. Vidim da sam baš napredovao nakon tog prvog zadatka – dodao je Alex.

Predivne dojmove na mlade praktikante ostavio je grad Osijek, ali i Hrvati koje smatraju ljubaznima i simpatičnima.

praktikanti Custom
foto: factory.hr

– Odlično je, kao što sam i očekivao. Nikada prije nisam živio u Hrvatskoj, ali svi su mi bili ljubazni i simpatični. Osijek je lijep grad i ima sve što treba. Meni se najviše svidjela prilika da se družim sa suradnicima na ručku. Uvijek mi je drago kada se mogu upoznati sa novim ljudima – rekao je Ryan Echols.

Alexu je Hrvatska dosad bila nepoznata, ali ga je također ugodno iznenadila.

– Super je. Hrvatska mi je dosad bila nepoznata, iako sam znao ponešto o Srbiji i Bosni i Hercegovini. Osijek je fin grad i baš je dobro iskustvo bilo sve ovo. Osjeti se dobar duh grada i atmosfera u svim dijelovima grada. Ljudi s kojima sam radio i moja ekipa u marketing i sales timu je odlična. Meni je čast surađivati s takvim ljudima – naglasio je Alex.

Team workshop Custom
foto: factory.hr

Tijekom prakse, Alex i Ryan su imali svoja predavanja gdje su prezentirali sve što su naučili.

– Sviđa mi se što su svi prijatelji i što se međusobno druže. Imaju znanje i iskustvo koje posao zahtjeva te ga vrlo rado dijele s ostatkom zaposlenika. Cijela ekipa je tu ako imaš neki problem ili ako ne možeš sam doći do nekog zaključka. Taj dio mi se najviše sviđa, svi ti daju podršku ako negdje pogriješiš i uz to ti daju savjete kako da napreduješ – zaključio je Alex King.

(www.icv.hr, ts, factory.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content