BLAGDAN GOSPE VOĆINSKE Vjernici iz tri arhiđakonata pješice hodočaste u župu Pohođenja Blažene Djevice Marije u Voćinu

U srijedu, 21. kolovoza u svim župama Požeške biskupije slavi se blagdan Gospe Voćinske. Najsvečanije će biti u župi Pohođenja Blažene Djevice Marije u Voćinu, koje se već niz dana duhovno priprema za blagdan. Vjernici iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata pješice će hodočastiti Gospi Voćinskoj.

U utorak, 20. kolovoza u požeškoj crkvi svetog Lovre u 14 sati primit će blagoslov te nastaviti hod prema Stražemanu gdje će sudjelovati na euharistijskom blagoslovu prigodom završetka dana godišnjeg župnog klanjanja. Hod nastavljaju u srijedu, 21. kolovoza, u 5 sati prema Voćinu zajedno s drugim hodočasnicima koji će im se pridružiti.

U svetištu Majke Božje Voćinske tog dana su tri mise. Prvu koja je u 7,30 predvodi voćinski župnik velečasni Ivan Ereiz. Misu u 11 sati predvodi monsinjor Josip Devčić. Od 17 sati bit će molitveni program, a središnje misno slavlje za hodočasnike u 18,30 sati predvodi požeški biskup monsinjor dr. Antun Škvorčević. Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija s likom Gospe Voćinske. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content