DOMAĆIN PRUŽIO JAK OTPOR Revijalnom utakmicom Podravca i Dubrave Tim kabela otvoren stadion Luka u Sopju

Cijelu prošlu sezonu županijski nogometni prvoligaš Podravac iz Sopja domaće utakmice igrao je u Novoj Šarovki, jer su na njegovom stadionu Luka trajali radovi na obnovi terena za igranje.

U proteklih nekoliko dana prva faza radova primakla se kraju. Jučer (srijeda) je upriličeno svečano otvaranje novouređenog nogometnog terena. Tom prilikom gostovala je zagrebačka Dubrava Tim kabel, novi hrvatski drugoligaš, koja je odigrala revijalnu utakmicu s domaćom momčadi.

Suradnja spomenuta dva kluba datira od 2013. godine, kada je odigrana utakmica završnice juniorskog kupa Hrvatske, u kojoj su nogometaši zagrebačke Dubrave prvi puta gostovali u Sopju. I danas su čvrsti odnosi ova dva kluba, jer su neki od trenera Dubrave porijeklom iz Sopja.

IMG 0516 Custom e1565251825465

Prije početka utakmice, koja je privukla nekoliko stotina ljubitelja nogometa iz Sopja i šire okolice, načelnik općine Sopje Berislav Androš službeno je otvorio stadion Luka.

– Sada smo završili tek prvu fazu obnove nogometnog igrališta na stadionu Luka u Sopju. Još ovog ljeta uredit će se prostor svlačionica i nadstrešnica uz klupske prostorije. U drugoj fazi uredit će se tribine i ostali popratni sadržaji. Sve s ciljem da okupimo što više mladih u klubu – rekao je Androš.

Župnik na odlasku, velečasni Augustin Tašić blagoslovio je igralište. Slijedilo je zajedničko fotografiranje i utakmica.

IMG 0676 Custom

Već u trećoj minuti zbog prekršaja u domaćem kaznenom prostoru sudac Nikola Kristić dosudio je jedanaesterac za goste, koji su ga materijalizirali u prednost 1:0. U ostatku prvog dijela utakmice domaća momčad je uspješno parirala renomiranim gostima. Nekoliko propusta domaće obrane uspješno je neutralizirao vratar, a napadači Podravca svoje prilike nisu uspjeli realizirati.

U drugom dijelu obojica trenera su izmijenila niz igrača, što je očito više odgovaralo gostujućem sastavu, jer su nogometaši Dubrave Tim kabela postigli još tri pogotka, dok domaća momčad nije uspjela materijalizirati svoje prilike.

Prema prikazanoj igri domaći županijski prvoligaš će biti puno konkurentniji u natjecanju ostalim momčadima, nego što je to bio u prošloj sezoni te može očekivati iskorak prema gornjem dijelu tablice.

m IMG 0923 Custom

Nakon utakmice, na zajedničkoj večeri domaćin načelnik Berislav Androš i sportski direktor Dubrave Tim Kabela Darko Šantek izmijenili su prigodne poklone. Tom prilikom je dogovoreno da će se suradnja dva kluba u budućnosti intenzivirati.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc i D. Fišli)

[g-gallery gid=”542904″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content