FOTO Rukometaši Viro Virovitice počeli s pripremama: U pomlađenom sastavu ostati u vrhu lige

Prvog utorka u kolovozu s pripremama su počeli rukometni prvoligaši, igrači Viro Virovitice.

Treneru Damiru Vašareviću na prvo okupljanje odazvalo se dvadesetak igrača. Za razliku od prošle sezone u momčadi nema Luke Moslavca, koji će preći u premijerligaš Poreč i Ivana Vulića, koji je otišao u našički NEXE. Svi ostali igrači zasad su treneru Vašareviću na raspolaganju.

Igrači su se okupili na TVIN-ovom rukometnom igralištu. Nakon pozdrava i dogovora krenulo se s “upoznavanjem prirodnih ljepota virovitičke okolice”. Trener Vašarević igračima je za prvi dan složio dugu i napornu trkačku stazu. Krenuli su put Milanovca, gdje su se popeli do kapele presvetog Trojstva. Iduća kota bilo je repetitor na kaži, a zatim povratak na TVIN-ov stadion. Uz usputne odmore, trening je trajao preko dva sata. Idućih dana igrače čekaju slične “turističke ture”.

Nekoliko dana prije turnira, koji se povodom Rokova igra 16. kolovoza, igrači će ući u dvoranu.

Na spomenutom turniru uz domaću momčad nastupit će premijerligaši Spačva iz Vinkovaca i Bjelovar. Osim tog turnira u planu je nastup na turnirima u Bjelovaru 24. kolovoza (Bjelovar i Gorica), još jednom turniru u Virovitici 31. kolovoza (Vidovec i KTC) i turniru u Petrinji 7. rujna te pripremne utakmice s KTC-om u Križevcima 21. kolovoza i u Ivanić Gradu 28. kolovoza s domaćim prvoligašem. Dvije posljednje utakmice igraju se s dva drugoligaša 4. rujna u Đakovu i 11. rujna u Slatini.

U novoj sezoni za Klub će veliki problem predstavljati dvorana. Sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici ide u energetsku obnovu. Radovi još nisu počeli, a ne zna se kada kreću. Dio radova utjecat će na treninge i odigravanje utakmica, zato će biti potrebno pronaći alternativno rješenje.

U pripreme za treću prvoligašku sezonu momčad kreće u pomlađenom sastavu s ciljem da se održi u vrhu lige, koja će biti jača nego proteklih godina.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)