FOTO Sveti Đurađ iznenadio Viroviticu i pokupio sve pehare na Memorijalnom nogometnom turniru “Bukvić-Kučan”

Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju odigran je 9. Memorijalni nogometni turnir “Bukvić-Kučan”.

Na turniru je na kraju sudjelovalo sedam ekipa, jer je Sloga iz Dugog Sela u posljednji trenutak otkazala nastup, tako da su u jednoj skupini bile tri, a u drugoj četiri momčadi.

Neke od momčadi su igrale utakmice treći dan uzastopce, pa se to osjetilo na njihovim rezultatima. U prvoj skupini, prema očekivanju Sveti Đurađ i Bratstvo iz Gornjeg Bazja su pobijedili Lukač 05. U međusobnom okršaju za prvu poziciju u skupini, Sveti Đurađ je pogotkom Zvonimira Juhasa iznenadio Bratstvo i ušao u finale.

IMG 0182 Custom

U drugoj skupini Virovitica je redom pobijedila sve protivnike i ušla u finale. Uzbudljiva je bila borba za drugu poziciju u skupini, koja je nosila borbu za treće mjesto na turniru. Dinamo iz Kapele Dvora i Turanovac su odigrali 2:2. Milanovački Sokol je prvo izgubio od Turanovca 3:0, da bi na kraju Dinamo pobijedio Sokol 4:0 i zahvaljujući zgoditku više izborio utakmicu za treće mjesto.

U utakmici za treće mjesto punoj žara, Bratstvo je na kraju pobijedilo Dinamo 4:2. U finalu su svi očekivali pobjedu trećeligaša Virovitice nad županijskim drugoligašem Svetim Đurđem. Strateg Đurđa Nikola Mesić svojom taktikom i postavom momčadi, uspio je svladati puno kvalitetnijeg suparnika rezultatom 2:0.

Najbolji igrač i strijelac turnira bio je Marino Grizelj, koji je s dva zgoditka donio pobjedu svojoj momčadi (ukupno tri).

IMG 0191 Custom

-Čestitam svim momčadima na ostvarenim rezultatima. Zadovoljan sam i moram naglasiti da smo turnir osvojili bez primljenog zgoditka, a tu moram pohvaliti i našu obranu na čelu s vratarem Vedranom Botićem. Ovo je dokaz da se u Đurađu stvara jedna zanimljiva klapa i podvlačim riječ klapa jer je riječ o mladim pojedincima i prijateljima, koji svojim radom podižu ovaj kolektiv na jedan veći nivo. Puno treninga, suradnje i rada i onda moraju doći ovakvi rezultati – rekao je N. Mesić.

Sveti Đurađ uz pehar za prvo mjesto, osvojio je i sve pojedinačne trofeje: najbolji vratar bio je Vedran Botić, koji je turnir odradio bez primljenog zgoditka, a najbolji igrač i strijelac bio je Marino Grizelj.

-Imali smo iza sebe jedan naporan tjedan s nekoliko utakmica, rekao bih čak i prenaporan. Možda nam ovaj turnir nije ni trebao, ali eto, došli smo ga pošteno odraditi i čestitam ekipi Đurađa na osvojenom prvom mjestu, a već u srijedu igramo jaku pripremu utakmicu protiv drugoligaša Dugog Sela – izjavio je trener Virovitice Samuel Spudić.

IMG 0375 Custom

Rezultati:

Bratstvo – Lukač 05 2:0
Virovitica – Sokol 1:0
Turanovac – Dinamo 2:2
Sveti Đurađ – Lukač 05 3:0
Virovitica – Dinamo 2:0
Turanovac – Sokol 3:0
Bratstvo – Sveti Đurađ 0:1
Virovitica – Turanovac 1:0
Dinamo – Sokol 4:0

Utakmica za treće mjesto:

Bratstvo – Dinamo 4:2

Finale:

Sveti Đurađ – Virovitica 2:0

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”542670″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content