Nikad toliko gotovih županijskih projekata kao ovoga ljeta: Gotova tri nova poduzetnička inkubatora, dnevna bolnica, navodnjavanje Đolta, škola u Bakiću

Nikad toliko gotovih projekata Virovitičko-podravska županije nije imala kao ovog ljeta. Bit će to kraj ljeta i jesen koja će značajno promijeniti sliku županije koja 3. rujna obilježava svoj dan. Europskim sredstvima završeni su radovi na tri poduzetnička inkubatora – u Pitomači, Slatini i Orahovici, a nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija. Investicija je to od oko 30 milijuna kuna, a njome će se otvoriti 47 poslovnih prostora koje će budući poduzetnici koristiti potpuno besplatno jer će ih plaćati Županija. Projekt je to koji željno očekuju upravo poduzetnici početnici u Orahovici, Slatini i Pitomači, piše Večernji.hr.

– Kada smo sagradili Poduzetnički inkubator u Virovitici, vidjeli smo veliki interes mladih poduzetnika iz ostalih krajeva naše županije, i zato smo odlučili takve sagraditi i u Orahovici i Pitomači te Slatini. Bit će to vjetar u leđa svim poduzetnicima na tom području. Poduzetnički inkubator u Virovitici. prisjetimo se, mnogim je tvrtkama otvorio vrata poduzetništva, a nekad firme s nekoliko zaposlenih, danas su otvorile nove pogone s desecima novozaposlenih. Ti poduzetnički inkubatori su pokretačka snaga za buduće poduzetnike ili obrtnike – naglasio je župan Igor Andrović.

Do rujna će biti gotovi i radovi na aneksu B1 Opće bolnice Virovitica. Time će bolnica u novoj zgradi dobiti histopatološki, citološki i biokemijski laboratorij te internističku dnevnu bolnicu. Dio je to europskog projekta “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica”, vrijednog 50 milijuna kuna, koji je napisala Razvojna agencija VIDRA. Već je postavljena potrebna oprema s kojom je moguće 20 posto više operativnih zahvata.

igor androvic 8a e1565727217697
Foto: K. Toplak

– Smanjit ćemo tako liste čekanja, kao i broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica, ali i pacijentima dati bolju i kvalitetniju uslugu – naglasio je Andrović.

Završen je i sustav navodnjavanja Đolta, kojim će se navodnjavati 200 hektara površine. Ovaj sustav, uz sustav Novi Gradac – Detkovac koji se još gradi, vrijedan je 55 milijuna kuna, a njime će se natapati 1000 hektara plodne ravnice. Time će Virovitičko-podravska županija imati gotovo 2500 hektara navodnjavanih površina, a u budućnost se, kroz nove sustave, planira natapanje 6000 hektara.

Uskoro se očekuje i završetak projekta uređenja perivoja kod Centra za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, a kroz mjesec dana otvorit će se Sportsko-rekreacijski centar u Kapela Dvoru, kod Heritage Hotela Kurija Janković. S novim sadržajima, uz wellness, saune, nove prostore kojima će se poboljšati uvjeti za razvoj cikloturizma i svlačionice, Kurija Janković će nastaviti s povećanjem broja dolazaka i noćenja turista.

Prvi dan nastave posebno će pamtiti djeca u Bakiću koja će dobiti novu područnu školu. To je 31. škola na području Virovitičko-podravske županije koja je izgrađena u posljednjih desetak godina. (vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content