OBIŠLI NOVE PROSTORE V. Bedeković: COOR je važan za cijelu Virovitičko-podravsku županiju

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Ivica Kirin uz pročelnicu Ureda gradonačelnika Virovitice Đurđu Aragović te ravnateljicu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Margaritu Kovačević, obišli su danas (utorak) radove na izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju (COOR) te trodijelne sportske dvorane u Virovitici.

IMG 0553 1
foto: K. Toplak

Riječ je o projektu na kojem su Grad, Županija i nadležna državna tijela zajednički radili godinama, naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin.

–  Na ovom projektu radimo 14 godina. Zahvaljujem Vladi RH na podršci i na interresornoj suradnji između tri ministarstva i Grada Virovitice: Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva obrazovanja i znanosti. Radi se o projektu koji je vrlo važan, ne samo za Grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju, nego za cijeli dio regije.

Ne radi se samo o školi, riječ je o nizu aktivnosti koje će se provoditi za djecu kojima je to najpotrebnije. Rasteretit će roditelje s obzirom da takvu vrstu usluga i uvjeta do sada nismo imali – o projektu vrijednom 50 milijuna kuna, obilazeći nove prostore, rekao je I. Kirin.

IMG 0543
foto: K. Toplak

VAŽAN ZA CIJELU ŽUPANIJU

Novi COOR u fazi je završetka radova i opremanja i primjer je, naglasili su uzvanici tijekom obilaska danas, izvrsne suradnje na lokalnoj razini, ali i međuresorne suradnje triju ministarstava.

Zadovoljstvo objektom izrazila je i aktualna ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, a koja ovaj važan projekt, naglasila je, prati još od projektne faze.

– Osobito me raduje činjenica da sam tu jer sam imala prigodu pratiti realizaciju ovog projekta u posljednjih 14 godina, od ideje do, evo, završetka projekta. Znam koliko je lokalna zajednica uložila truda kroz te silne godine, kako bi se ovaj projekt realizirao. To je još jedan dobar primjer međuresorne suradnje ministarstava i suradnje s lokalnom zajednicom – rekla je V. Bedeković, dodavši da joj je drago što upravo njeno ministarstvo sufinancira projekt s 7,8 milijuna kuna.

Naglasila je važnost ove ustanove za cijelu Virovitčko-podravsku županiju, ali i šire.  – U ovoj ustanovi prije svega će se moći odgajati, obrazovati, educirati i rehabilitirati djeca s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, ali jednako tako će se pružati čitav niz usluga u zajednici, što smatram jednim dobrim putem prema osnaživanju hrvatskog društva, kao društvo koje je socijalno osjetljivo i društvo koje je solidarno – istaknula je V. Bedeković, napomenuvši važnost takvih projekata koji predstavljaju pomoć najranjivijim kategorijama građana.

IMG 20190813 094302 Custom

OD VRTIĆA DO SREDNJE ŠKOLE

Margarita Kovačević, ravnateljica COOR-a raduje se početku nove školske godine, budući da će dosadašnjih 500 „kvadrata“ radnog prostora zamijeniti s čak 3000 četvornih metara u novoj zgradi.

U novoj školskoj godini u COOR-u će biti 13 razrednih odjela, jedan razred srednje škole te dvije grupe predškole i jedna grupa poludnevnog boravka. U ustanovi će biti oko 55 učenika i 14 učenika u poludnevnom boravku, a osam učenika s područja naše i Bjelovarsko-bilogorske županije pohađat će srednjoškolski program.

Prema sadašnjem iskazanom interesu, za sada je devet roditelja iskazalo interes za vrtićem.

– Roditelji djeteta koje ima veću teškoću iskazali su interes za punim obimom boravka u našoj ustanovi, a dio roditelja je iskazao potrebu za integriranim boravkom u našoj ustanovi, odnosno da će dio tjedna provoditi kod nas, a dio u redovitom vrtiću – objasnila je M. Kovačević koja kaže kako osim fizičkih i materijalnih uvjeta očekuju i nov, drugačiji rad, odnosno proširenje djelatnosti.

– Do sad smo imali odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju, socijalnu uslugu poludnevnog boravka, a od nove školske godine počinjemo s predškolskim odgojem za djecu s teškoćama i sa srednjom školom za učenike s teškoćama u razvoju, za pomoćna zanimanja. Nadamo se proširenju socijalnih usluga jer smo dosad imali samo uslugu poludnevnog boravka. Radimo i nadamo se projektima izgradnje nekih objekata za organizirano stanovanje – najavila je M. Kovačević. (www.icv.hr, mlo, ea, ml, foto: M. Lovrenc, K. Toplak)

[g-gallery gid=”543971″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content