Otvoren 26. Gazdanapok na kojem se s područja Virovitičko-podravske županije predstavlja 19 izlagača

Već 26. godinu Szentlorinc, nedaleko Pečuha, domaćin je Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije Gazdanapok. Jedan je to od vodećih sajmova u Mađarskoj, a najveći sajam poljoprivrede i prehrambene industrije. Virovitičko-podravska županija se ove godine predstavila s 19 izlagača.

Na sajmu se mogu vidjeti poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, najsuvremenija poljoprivredna mehanizacija i strojevi, stoka za oplemenjivanje i reprodukciju. Na 100.000 četvornih metara (unutarnjeg prostora je 10.000 četvorna metara), predstavlja se nekoliko stotina izlagača, koje posjeti više od 30.000 posjetitelja.

Predstavljanje hrvatskih izlagača na 26. Gazdanpoku zajednički su organizirali Virovitičko-podravska županija i HGK – Županijska komora Virovitica. U Szentlorincu s područja Virovitičko-podravske županije predstavili su se sljedeći izlagači: Agroservis proizvodnja Virovitica, Apis Cabuna, Brana Virovitica, Dam Lozan, Javna ustanova Park prirode Papuk, Hotel Kurija Janković, Marinada Slatina, Medena Virovitica, Meta-Plast Pitomača, Mustač-commerce Tvornica octa Virovitica, OPG Luka Ivoš Gornje Bazje, OPG Petar Rakošević Virovitica, Pčelarstvo Balint Virovitica, Podrum Vineda Vukosavljevica, Poison City Otrovanec, PP Orahovica, Spider grupa Pitomača, Špoljar Davor d.o.o. Terezino Polje, Viroexpo d.o.o.

Izlagače iz Virovitičko-podravske županije, između ostalih, obišao je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ te direktor Viroexpa Bojan Mijok, kao i izaslanstvo HGK Županijske komore Virovitica predvođeno direktoricom Kristinom Plešom. Osim toga, hrvatske izložbene prostore obišli su član Mađarskog parlamenta Jakab Istvan, kao i državna tajnica za EU fondove Vitalyos Eszter. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content