PLANINARI PAPUKA PLOVILI DRAVOM Galijom se spustili do plaže pa se “uspeli” natrag u Brodić gdje su posjetili Etno kuću Karlovčan

Na prvi pogled pitate se: „Vidim li dobro?“. Da, vidite, 28 planinara Hrvatskog planinarskog društva „Papuk“ iz Virovitice odlučilo se za malo drugačiji izlet kojemu je i dalje cilj zdrav način življenja povezan s užitkom i sve to u dobrom društvu. Okupljanje, kao i pred svaki polazak na izlet, bio je na parkiralištu ispred zgrade Županije u Virovitici, gdje su se nakon prebrojavanja i uputa vodiča Zlatka, planinari „ukrcali“ u vozila s četiri kotača i krenuli put Brodića i imanja Etno kuće Karlovčan gdje im je bio iskrcaj iz automobila.

Nakon kratke pauze i pozdravne riječi domaćina uz kavicu i slastice, uputili su se pješice do slijedećeg i glavnog prijevoznog sredstva. Čekala ih je Galija uz obalu rijeke Drave. Krenuli su put Križnice… svi su očekivali ugodnih 2-3 sata vožnje do Križnice no majka priroda u suradnji s rijekom Dravom odlučila je da je još na godišnjem odmoru i nije dozvolila da je uznemiruju te je niskim vodostajem odlučila skratiti „planinarenje“ rijekom i zaustaviti Galiju na prekrasnoj plaži točno na granici dviju županija.

hpdpapukdrava 20

Iako su planinari očekivali pogled na pješački most prema Križnici, bili su oduševljeni i ovom lokacijom. Iskrcali su se s Galije te se raštrkali pješčanom i šljunčanom plažom. Nakon kupanja i šetnje plićacima Drave vratili su se na ručak gdje ih je čekao miris svježe spremljene domaće ribe. Ubrzo se mogla čuti tišina na brodu i šuškanje vrećice jednog jedinog planinara koji je odmatao svoj sendvič (kaže, ne voli ribu).

Vrijeme je odmicalo, pale se motori Galije i kreću uzbrdo natrag prema Brodiću. Dakle, imali su uspone i spust, baš kao i kod planinarenja. Po povratku domaćinu uslijedilo je razgledavanje imanja Etno kuće Karlovčan. Bilo je planinara kojima nije bilo dosta kupanja pa su pri povratku u Viroviticu, svratili do Okrugljače na “kupanac”. Bio je ovo uistinu jedan lijep ljetni izlet Dravom. (www.icv.hr, HPD Papuk)

[g-gallery gid=”545986″]

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content