Plivački klub Virovitica osvojio 13 medalja u Beremendu, najuspješniji Nika Štigleitner i Luka Ladović

U Beremendu, malom selu u Mađarskoj dugom svega šest kilometara održalo se međunarodno natjecanje u plivanju.

Plivački klub Virovitica rado se odaziva na njihove pozive iako je bazen netipičan i dug 33 metra te se plivači natječu u disciplinama 33, 66 i 100 (99) metara ovisno o kategoriji.

Ove godine svoje plivačke sposobnosti pokazalo je 18 plivača i plivačica koji su se natjecali u konkurenciji 221 plivača iz 14 klubova iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. Do svojih prvih medalja i to čak tri (zlato i dva srebra) doplivala je Nika Štigleitner, a uz nju tri medalje (brončane) osvojio je Luka Ladović.

Iako nije bilo štafetnog natjecanja, djevojke 2006. godišta popele su se na postolja u svojim najboljim disciplinama i to Zara Majetić s dva srebra, dok su bronce osvojile Timea Brlas i Nika Budeš.

69210802 2469592116412523 4264519211981733888 o Custom
foto: facebook, Plivački klub Virovitica

U žestokoj konkurenciji Lovro Ladović je ostao malo kratak u disciplinama kraul i prsno, no zato je u najtežoj disciplini delfin došao do srebra te kao “leđaš” bio brončani.

Najmlađa svestrana plivačica Bruna Majetić doplivala je do bronce u prsnom stilu.

Svoja prva natjecanja otplivali su Klara Volenik, Ana Nater i Max Borbaš i uz nepuna dva mjeseca treniranja pokazali su da će ubrzo u borbu za medalje, dok se Marisela Zubić nakon samo pola godine treniranja natjecala u sva četiri stila i pokazala svoj talent.

Mladi David Kovačević i Marija Iličić ostali su na korak do postolja i to u nekoliko disciplina.

Uz njih, nastupili su još Stribor Gvojić, Tomislav i Petar Turnaj, Josip Borbaš i Ivan Iličić, koji uz već spomenute Lovru, Zaru, Timeu i Nike polako postaju nositelji Kluba i nasljednici “starije” ekipe uz koju se spremaju za nadolazeće natjecanje u Harkanyu 7. rujna.

(www.icv.hr, ts, Plivački klub Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content