Područna škola u Josipovu dobit će novi krov, strop, grijanje i stolariju, a uskoro će se otvoriti i nova Područna škola u Bakiću

– Hvala i vama župane i Županiji jer brinete i za mala mjesta kakvo je Josipovo – rekli su mještani Josipova, malenog naselja sa 100 domaćinstava, na potpisu ugovora za energetsku obnovu Područne škole u Josipovu koja se nalazi pri OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Župan Igor Andrović, ugovor vrijedan 599.866,88 kuna potpisao je s direktorom tvrtke Bistra d.o.o. iz Đurđevca, Krešimirom Habijancem, a u nazočnosti, između ostalih, načelnika Općine Sopje Berislava Androša, pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, ravnateljice OŠ Eugena Kumičića Slatina, Božice Majhen…

– Nama je svako dijete važno, kako u velikim gradovima, tako i malim naseljima kakvo je Josipovo, jer djeca, kao naša budućnost, zaslužuju imati iste uvjete za obrazovanje gdje god živjela – naglasio je župan Andrović.

Energetskom obnovom na školi u Josipovu za 12-ero učenika, postavit će se novi krov, strop, grijanje i nova stolarija, na radost mještana koji su i željeli obnovu za svoju školu. Rok za izvođenje radova je 13 mjeseci.

Inače, nova Područna škola u Bakiću, koja se također nalazi pri OŠ Eugena Kumičića Slatina, otvorit će se na prigodnoj svečanosti u petak, 6. rujna. Škola je izgrađena sredstvima Virovitičko-podravske županije, Grada Slatine i Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova. (vpz.hr)

[g-gallery gid=”546248″]

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content