PROIZVODI HRVATSKOG SELJAKA Deset OPG-ova s područja županije dobilo certifikat koji kupcu jamči kvalitetu domaćeg proizvoda

Na Gradskoj tržnici Virovitica danas (četvrtak) su na inicijativu Poslovnog parka Virovitica dodijeljeni certifikati “Proizvodi hrvatskog seljaka” Udruge hrvatskih tržnica o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda i/ili prerađevina na certificiranim seljačkim tržnicama. Povjerenstvo za izdavanje certifikata, koje su činili Poslovni park Virovitica, Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija, dodijelilo je certifikat deset OPG-ova s područja naše županije kojim se jamči da od njih kupci mogu kupiti domaće voće i povrće te druge proizvode iz vlastitog uzgoja. Riječ je o još jednoj aktivnosti kojom se tvrtka Poslovni Park, koja svake godine ulaže značajna sredstva kako bi uredila i modernizirala prostor tržnice, trudi privući još veći broj kupaca ukazujući na važnost konzumacije kvalitetnih domaćih proizvoda.

OPG Rajković Ivan iz Gradine, OPG Mioljević Luka iz Dugog Sela Lukačkog, OPG Knežević Ruža iz Dugog Sela Lukačkog, OPG Lukačić Josip iz Pitomače, OPG Abramović Dinko iz Vukosavljevice, OPG Suhanek Josip iz Dugog Sela Lukačkog, OPG Vučičević Radovan iz Rita, OPG Ambruš Đurđica iz Slatine, OPG Rakošević Petar iz Virovitice te OPG Lelek Tomislav iz Špišić Bukovice dobitnici su ovog certifikata kojim više nadležnih ustanova provjerava izvornost proizvoda. Osim certifikata koji je vidljiv pored štanda, proizvođači su dobili i žute majice i zelene pregače te zelene kape kako bi bili lako prepoznatljivi.

Ideja ovog projekta, koji je još 2006. pokrenula Udruga hrvatskih tržnica, je očuvati i poticati tradicionalni način direktnog plasmana domaćih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do potrošača te tako isticati važnost očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”542989″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content