PROJEKT OBNOVE DVORCA I PARKA BLIŽI SE KRAJU Od ovog vikenda za mališane će biti otvoreno novo dječje igralište

Novo, moderno dječje igralište pored Centra kulture, prvo takve vrste u našem gradu, vrlo je brzo postalo omiljeno mjesto za igru najmlađih Virovitičana.

Od ovog vikenda, odnosno od subote, 10. kolovoza slično će igralište za mališane biti otvoreno i pored Državnog arhiva. Nova igrala postavljena su na mjestu starog dječjeg igrališta u sklopu projekta obnove Dvorca Pejačević i Gradskog parka vrijednog 81 milijun kuna.

Na igralištu se ovih dana uređuju posljednji detalji, a novost je da je površina umjesto pijeskom, u cilju sigurnosti mališana, prekrivena gumenom podlogom. Također, na igralištu je postavljeno i igralo za djecu s teškoćama, jedno od prvih takvih u okolici.

IMG 9912 Custom

Obnovljeni kulturni biser u središtu Virovitice tako će imati sadržaje za sve generacije.

Uoči otvorenja, igralište je obišao i gradonačelnik Ivica Kirin sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac te pročelnikom Kristijanom Sabom.

– Od ove subote naši najmlađi imat će na raspolaganju još jedno mjesto za zabavu i rekreaciju u samom središtu grada. Najvažnija stvar je da se, osim djece, na mjestima poput ovog okupljaju i roditelji te tako potičemo ono što nam u društvu često fali, a to je društvena i međusobna komunikacija – rekao je gradonačelnik I. Kirin.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”543034″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content