Proslava Dana Mjesnog odbora Crkvari, evo što vas sve očekuje

U organizaciji Mjesnog odbora, Kulturno-umjetničkog društva i DVD-a Crkvari, u tom malom, orahovačkom prigradskom naselju, svake godine se 10. kolovoza nizom sadržaja obilježi Dan mjesnog odbora i zaštitnika mjesta, svetog Lovre. Središnji je sadržaj već dugi niz godina, a tako će biti i ove, manifestacija ”Stara jela za novo doba” odnosno kuhanje starih, domaćih slavonskih jela koja su u davna vremena bila istinska delicija poput paprikaša, zafrigane čorbe, ”cveklica” s kupusom te slastica kao što su lepinje, krofne, šnenokle…

1208starajelazanovodoba 1

Za sve posjetitelje bit će pripremljene također poznate delicije s današnje slavonske trpeze, čobanac i grah. Za kraj dana bit će održan nastup kulturno-umjetničkih društava te na kraju koncert TS Kontra.

– Uz kuhanje starih jela, posebno zanimljivo bit će održavanje natjecanja u starim igrama za djecu i odrasle, a također ćemo pripremiti i natjecanje u povlačenju užeta ekipa nazočnih kulturno-umjetničkih društava. Dan svetog Lovre uz Dan mjesnog odbora, obilježavamo i kao Dan našeg KUD-a Crkvari – kaže glavni organizator obilježavanja i počasni predsjednik KUD-a Crkvari Stanko Jović. Pokrovitelji manifestacije su Grad i TZ grada Orahovice. (www.icv.hr, vg)
1208starajelazanovodoba 8

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content