ROKOVO 2019. Najdizajner ovogodišnje VIROkreative je Ines Ištvanović, najkreativac Zvonimir Zdjelar

U sklopu VIROkreative, povodom proslave Dana grada, sinoć (četvrtak) je na pozornici kod Gradske knjižnice i čitaonice održana revija dizajnera nakita. Ove godine, šestero kreativaca predstavilo se sa svojim radovima.

Pobjednica VIROkreative 2016. godine Gordana Božinović iz Slavonskog Broda, Slavica Vitković iz Virovitice, Tatjana Beljić iz Zagreba, Ivona Županić iz Virovitice, Ines Ištvanović iz Čakovca te Sanda Vranješ iz Darde pokazale su prisutnima svoj talent kroz ručno izrađen nakit.

IMG 3332

Stručni žiri, koji su činile zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, magistra edukacije likovne kulture u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić i profesorica likovne umjetnosti u Klasičnoj katoličkoj gimnaziji Anja Brabec te ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo su nakon pomnog prosuđivanja svega viđenog odlučile da je pobjednica Ines Ištvanović čiji ručno izrađeni nakit karakterizira geometrijska forma i intenzivne boje. Plaketu za najdizajnera uručila joj je predsjednica Kreativne Udruge Unikat Jasna Baranjec-Keserica.

IMG 3453

Uz centralnu reviju nakita, održale su se i dvije prateće. Prva je bila revija svečanih haljina Vlaste Despotovski, vlasnice VD obrta koji obavlja usluge šivanja po mjeri većinom svečane odjeće te šivanje i rekonstrukciju narodnih nošnji s ciljem očuvanja izrade nacionalne tradicijske odjeće. Druga je bila Dječja revija D.A.R. shopa koja je prezentirala suknjice izrađene u D.A.R. shopu. Obje revije nosile su članice KUC-a Virovitica.

IMG 3440

Podijeljenje su i nagrade za najkreativca i ona za najzanimljiviji i najoriginalniji štand. Nagradu za najštand odnio je onaj Andreje Ogrinec na kojem izlaže čarobno oslikana jaja dok je najkreativac Zvonimir Zdjelar.

IMG 3313

Već tradicionalno, radove s radionice za najkreativca Kreativna Udruga Unikat poklanja nekom iz Virovitice a ove godine to je Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije. U ime udruge, poklon je preuzela predsjednica Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije Sandra Matošina Borbaš koja je na pozornicom došla s mladom Sarom Špoljarić.

IMG 3317

(www.icv.hr, ea; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”544822″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content