ROKOVO 2019. “Podravka” iz Koprivnice osvojila 28. ribolovni kup “Vinko Belobrk”

Športsko-ribolovna udruga “Ođenica” iz Virovitice zajedno s Gradom Virovitica, UDVDR ogrankom Virovitica i Hrvatskim časničkim zborom Virovitica, u sklopu proslave Rokova 2019., na prvom i četvrtom Virovitičkom ribnjaku organizirala je 28. po redu Ribolovni kup “Vinko Belobrk” kao sjećanje na njihovog nekadašnjeg člana, hrvatskog branitelja koji je položio život na oltar domovine za vrijeme Domovinskog rata u Brusniku 1991. godine. Natjecanje se održalo po sistemu lov ribe udicom na plovak, a sudjelovalo je 16 ekipa iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Prvo mjesto ekipno i prijelazni pehar osvojila je ekipa “Podravka” iz Koprivnice, ispred Drave iz Terezinog Polja i “Toplice” iz Daruvara. Osim njih sudjelovali su i “Drava” iz Novog Virja, “Udica” Grubišno Polje, “Klen” Slatina, “Lendava” Špišić Bukovica, “Linjak” Zdenci, “Linjak 2” Zdenci, “Ođenica” Virovitica, “Pakrac” iz Pakraca, “Pastrva” Voćin, Zajednica sportskih ribolovnih udruga Pitomača, “Tvin” Virovitica i “Peski” Đurđevac.

Pojedinačno je najuspješniji bio Zdenko Velić (“Linjak 2” Zdenci), ispred Ivana Duvnjaka (“Drava” Terezino Polje), dok je pojedinačno treće mjesto zauzeo Sanjin Šorgo (ZSRD “Pitomača”). Medalje i pehare najuspješnijim ribolovcima i ekipama uručili su sin pokojnog Vinka Belobrka Hrvoje Belobrk i unuk Vinka Belobrka, Borna Belobrk.

U ime grada Virovitice na natjecanju je nazočio i pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, a sve nazočne, među kojima su bili i predstavnici UDVDR-a Virovitica predvođeni predsjednikom Vladom Paurićem i predstavnici Hrvatskog časničkog zbora Virovitica na čelu s predsjednikom Davorom Špoljarićem, pozdravili su predsjednik ŠRU “Ođenica” Zlatko Kralj i dopredsjednik Valentino Grivić. I ovo natjecanje obavljeno je pod budnim okom glavnog suca Maria Blažičevića. (www.icv.hr, bs)[g-gallery gid=”544653″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content