ROKOVO 2019. U virovitičkoj knjižnici otvorena izložba “Arhitektonska rješenja“ KING Art Studija

Povodom obilježavanja Dana grada Virovitice – Rokova 2019., u Gradskoj knjižnici i čitaonici danas (ponedjeljak) otvorena je izložba „Arhitektonska rješenja“ KING Art Studija. Izložbu je otvorila ravnateljica Gradske knjižnice Višnja Romaj koja je s nekoliko riječi pozdravila prisutne, među kojima su bili i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, te zahvalila prisutnima što su na vruć ljetni dan došli posjetiti zanimljivu izložbu kakvu je, po njenom sadržaju, knjižnica ugostila prvi put.

– Do sada nije bilo ovakve izložbe, takva arhitektonsko-građevinska rješenja u jednoj vrlo solidnoj kaširanoj izvedbi nisu bili predstavljeni nikada u našoj Virovitici našim sugrađanima – otkrila je ravnateljica te dodala kako iza toga stoji marljivost i ambicioznost vlasnika tvrtke KING Art Studio Ivana Kršića.

20190812 181446 Custom

– Imamo petnaestak prekrasnih arhitektonsko-građevinskih rješenja, i javnih ustanova i privatnih kuća u kakvima bismo i sami zasigurno htjeli živjeti, jedna je ljepša od druge – zaključila je V. Romaj.

Velikim pljeskom mnoštvo okupljenih pozdravilo je Ivana Kršića koji si, kako kaže, nikako ne može preuzeti zasluge samostalnog autora izložbe, već je izložba rezultat timskog rada.

– Oko 95 posto ovih idejnih rješenja je iz moje glave, ali da sam ja jedini u tome, nisam. Desetak stručnjaka stoji iza svega toga, nisam ja tu sam – rekao je I. Kršić.

20190812 182348 Custom

– Ova izložba danas je nešto što, imam osjećaj, Virovitica nije imala prilike vidjeti. Ovo je prezentacija nečega što mi kao tim stručnjaka radi i želimo ljudima predstaviti što možemo napraviti. Mislim da ljudi ne znaju da ovako nešto postoji u našem gradu. Sve predstavljeno danas su realne investicije, ništa nije imaginarno, sve je poteklo iz realnih ugovora i projekata – istaknuo je ovaj inženjer građevine te dodao kako je lijepo nakon šest godina vidjeti da je njegov tim napravio lijepu priču koju svi zainteresirani mogu pogledati.

Petnaest izloženih radova samo su dio onoga što ovaj kreativni tim godišnje zamisli i projektira. Godišnje KING Art Studio napravi između 30 i 50 projekata, što manjih, što većih. Na pitanje mogu li Virovitičani očekivati uskoro još jednu ovakvu jedinstvenu izložbu, Ivan Kršić s osmijehom na licu odgovara.

– Dao Bog da za idućih pet, šest godina možemo ovo ponoviti – zaključuje. Izložba je za sve zainteresirane posjetitelje otvorena do kraja kolovoza. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”543704″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content