SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA Zahvaljujući zajedničkom trudu, općina Suhopolje postaje sve ugodnije i poželjnije mjesto za život

U povodu Dana općine Suhopolje, nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima kraj spomen obilježja, u Hrvatskom domu u Suhopolju održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. U ulozi domaćina, sve prisutne su pozdravili načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat i predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić, među kojima su bili izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom, Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Brlek, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin sa zamjenikom Damirom Marenićem, načelnici općina Mikleuš i Sopje, Milan Dundović i Berislav Androš, zamjenik načelnika predsjednik HGK Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša,  ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Bojan Mijok, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss, ravnatelji i direktori tvrtki i ustanova te predstavnici udruga s područja općine Suhopolje, grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

Na početku se svima obratila predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić koja je u pozdravnom govoru istaknula kako općina Suhopolje svake godine učini veliki korak naprijed k tome da njihova naselja postanu ugodna i poželjna mjesta za život, a tome je, kako kaže, zaslužna čitava zajednica.

received 729271987533253

Potom je načelnik općine Siniša Horvat predstavio brojne općinske projekte, one koji su završeni, koji se provode, ali i one koji su u fazi pripreme. Posebno je istaknuo izgradnju brojnih prometnica i mreže nogostupa kojima je povećana sigurnost mještana općine. Naveo je i brojne projekte kojima su obnovljeni ili izgrađeni društveni domovi, dječja igrališta i druga mjesta okupljanja na području općine.

– Velik dio naših sredstava ulažemo u sufinanciranje projekata čiju glavninu troškova pokriva Bruxelles i Zagreb pa tako u provedbi imamo projekte Talenti su moj temeljni kapital vrijedan 1,5 milijuna kuna, Zaželi u Suhopolju vrijedan 2,5 milijuna kuna, Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta vrijedna 2,5 milijuna kuna. Tu je i izgradnja jaslica i vrtića, izgradnja Centra za kulturu zdravlja, dvorca u Cabuni, energetska obnova fasade na Osnovnoj školi, kao i neizostavna obnova Dvorca Janković Centra za posjetitelje te perivoja u sklopu dvorca – rekao je načelnik Horvat te dodao kako marljivo rade na brojnim drugim projektima koji su u fazi pripreme ili na odobravanju.

received 455355361714291

– Mladima posvećujemo posebnu pažnju od njihovog rođenja, preko završetka studija pa sve do izlaska na tržište rada, ali ujedno i starijim generacijama poklanjamo svoju pozornost kroz niz mjera, kao što su jednokratna naknada za rođenje djeteta, sufinanciranje vrtića, redovno sufinanciranje rada Osnovne škole, sufinanciramo rad pomoćnika u nastavi, sufinanciramo prijevoz učenika srednjih škola, imamo preko 30 stipendista, a prvi u ovom dijelu Hrvatske ulažemo sredstva u poticanje obrtništva i malog poduzetništva. Jednako tako brinemo za socijalno osjetljive skupine sumještana i umirovljenike – naveo je načelnik Horvat te pohvalio aktivnosti udruga s područja općine s kojima u suradnji organiziraju brojna događanja za sve mještane.

Župan virovitičko-podravski Igor Andrović čestitao je Dan općine svim Suhopoljčanima te istaknuo kako je to prigoda da se svi prisjete što se u protekloj godini radilo. Izrazio je radost što je Županija sudjelovala u velikom broju tih projekata.

received 1105061949681062

– U općini Suhopolje se doista puno radilo. Ako se zbroje svi projekti u kojima smo sudjelovali, kako direktno, kako indirektno, riječ je o projektima vrijednim oko 97 milijuna kuna. Možemo reći da je Županija protekle godine najviše ulagala upravo u općinu Suhopolje – rekao je župan Andrović istaknuvši Centar za posjetitelje dvorac Janković kao najvrjedniji, a koji će uskoro otvoriti svoja vrata.

– Naravno na ovome nećemo stati, pripremamo nove projekte. Svi projekti koji su u fazi realizacije, ali i koje pripremamo, preduvjeti su da bi gospodarstvo, poljoprivreda i život bili što bolji na području općine Suhopolje, da bi mladi ostajali ovdje i da bi svi imali svoj posao i ugodno živjeli – rekao je Andrović istaknuvši važnost sinergije lokalne i regionalne s državnom vlasti, koja je zaslužna za uspješnu provedbu projekata.

Izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić istaknuo je kako je lijepo slušati o brojnim projektima koji su provedeni ili su u fazi provedbe na području ove općine.

received 650612142089900

– Lijepo je čuti o ovim brojnim projektima, znajući koliko je truda uloženo u njihovu provedbu. Dužnost je podsjetiti da općina Suhopolje ide svojim punim i snažnim korakom naprijed u razvoj i zapošljavanje. U razvoj svih onih projekata koji su godinama stajali kao mrtvi kapital koji nitko nije koristio i za koje nije bilo mogućnosti stjecanja bilo kakve državne potpore – rekao je Đakić, istaknuvši važnost pomoći koju je za realizaciju projekata omogućio bivši potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

– Načelnik, vijećnici i predsjednici mjesnih odbora u suradnji s našom Županijom i županom, s razvojnom agencijom Vidra, svi zajedno kao tim stvaramo dobre i sigurne preduvjete za lijep i bogat život, za ono što je jedino ostalo stvoriti u Hrvatskoj. Poslije slobode, suverenosti, samostalnosti i demokracije, ulaska u Europsku Uniju i Nato savez, ostalo je samo stvoriti blagostanje na našem prostoru, a na tome radimo – rekao je saborski zastupnik Đakić čestitavši svima Dan općine. (www.icv.hr, ml; foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”543122″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content