Udruga „Prvi hrvatski redarstvenik“ VPŽ ove će godine u Vukovaru obilježiti 29. obljetnicu od osnivanja i prvog postrojavanja u Zagrebu

Udruga „Prvi hrvatski redarstvenik“ Virovitičko–podravske županije ove godine 4. kolovoza u Gradu heroju Vukovaru, obilježava 29. obljetnicu od osnivanja i prvog postrojavanja u Zagrebu na Policijskoj akademiji ispred prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana i polaže prisegu kojom kaže, da će dati i svoj život za stvaranje nove države RH, a tada još u SFRJ. Obljetnica se svake godine obilježava u drugoj županiji kako bi se tim putem zahvalili pojedincima iz te županije što su pristupili Prvom hrvatskom redarstveniku 5. kolovoza 1990. godine, kao i u Hercegovini odakle se odazvalo 460 dragovoljaca, iz razloga jer nije bilo dovoljno dragovoljaca u RH, zbog toga moramo još više pridavati pažnje pripadnicima PHR-a jer su od njih nastale ostale slavne pobjedničke brigade vojske i policije.

Veličanstvenu VRO – OLUJA i dan Branitelja RH ove godine udruga PHR – VPŽ obilježava 3. kolovoza odlaskom u Koprivnicu i Sl. Brod na njihov poziv da sudjeluju na turniru u streljaštvu te tako bi im se odužili na njihovom dolasku svake godine u Suhopolje i obilježavanje „Krvavog Uskrsa”. Jubilarna 30. obljetnica Prvog hrvatskog redarstvenika obilježava se iduće godine u Zagrebu. (www.icv.hr, is)