UHBDDR VPŽ obilježila Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Županijska podružnica Udruge hrvatskih branitelja – dragovoljaca Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije i Ogranka “Vukovi” Taborište, danas (ponedjeljak) svečano je obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Svečanost je započela u jutarnjim satima okupljanjem branitelja iz u Mjesnom domu u Taborištu, ali i uvaženih gostiju među kojima su bili i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac. Tom prigodom sve nazočne u ime domaćina i organizatora pozdravili su predsjednik “Vukova” Mirko Vuletić i predsjednik UHBDDRa VPŽ Josip Perović koji je prilikom napomenuo da je razlog obilježavanja ove velike obljetnice upravo u Virovitici, odnosno prigradskom naselju Taborištu, prvenstveno zbog toga što smatraju da se taj Dan treba proslavljati diljem Hrvatske.

Na obilježavanje obljetnice stigli su branitelji iz naše, ali i iz Vukovarsko-srijemske i Koprivničko-križevačke županije

– Osim toga, znajući da godine nose svoje i da ima puno branitelja starije životne dobi, onih koji su bolesni te onih koji iz nekih drugih razloga ne mogu otići na obilježavanje ovog Dana na središnju svečanost u Knin, željeli smo se okupiti ovdje u Virovitici i dostojno ga obilježiti. Naime započelo je s jučerašnjim konjičkim maratonom koji je održan u suradnji s Koordinacijom braniteljskih udruga Virovitica, a ovo je drugi dan proslave. S obzirom na to da je danas put Taborišta došlo puno branitelja, ne samo iz Virovitice i naše županije, nego i iz Vukovarsko-srijemske i Koprivničko-križevačke županije. Zahvalio bih svima njima, ali i svima onima koji su pomogli da organiziramo ovaj događaj, Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Virovitici i gradskim tvrtkama, kao i Mjesnom odboru Taborište i Domu strijelaca u Virovitici – istakao je Josip Perović.

Nakon toga zamjenik župana Darko Žužak otvorio je natjecanje u četiri discipline, streljaštvu, visećoj kuglani, boćanju i kartaškoj igri Belot.

U streljaštvu je prvo mjesto osvojio Zoran Kovačević ispred Ivana Katalinića i Tomislava Jankovića, U visećoj kuglani najbolji je bio par Vlado Miklaužići Nikola Štampar ispred para Kuzman – Gutić i Strusa – Perović. U boćanju je najuspješniji par bio Stipe Teskera i Stipan Gojević-Zrnić ispred para Štampar Nikola – Vlado Miklaužić i Željko Teskera i Stipe Štampar. Rezultati u belotu bit će poznati naknadno. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”542504″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content