VIROVITICA NAGRADILA ZASLUŽNE Ervinu Mačkoviću Grb grada za životno djelo

Kao i svake godine, svečana sjednica Gradskog vijeća prilika je da građani putem izvršne vlasti nagrade one koji su ih zadužili svojim trudom, radom, rezultatima i zalaganjem za opće dobro. Ove godine najviše priznanje, Zlatnu plaketu Grb grada Virovitice za životno djelo dobio je Ervin Mačković, umirovljeni novinar Informativnog centra Virovitica i Virovitičkog lista, koji je život posvetio ljudima i događajima u našoj sredini.

Zlatne plakete dobili su fra Rozo Brkić, župnik župe sv. Roka, za izniman doprinos u području kršćanske duhovnosti, očuvanje kulturne baštine i obnovu Župne crkve sv. Roka u Virovitici te Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica za 120 godina rada te za izniman doprinos i postignuća iz područja socijalne skrbi, zdravstva i odgoja.

Zahvalnice su dobili vlč. Ivica Šoh, za humanističku naobrazbu i pastoralne aktivnosti, Davor Špoljarić, za promicanje istine o Domovinskom ratu i promicanje prava branitelja iz Domovinskog rata, Ivana Vanjhal, za doprinos u promoviranju obrtništva i frizerske struke, Zoran Kozjak, za izniman doprinos u odgoju i obrazovanju i promicanju tehničke kulture, Grafoprojekt Virovitica, za 30 godina uspješnog poslovanja i razvoj grafičke djelatnosti, ŽRK „1234“ Virovitica, za 70 godina rada i promicanja športa, RK Viro Virovitica, za 70 godina rada i promicanje športa, TK TVIN, za 30 godina rada i promicanja športa i Udruga virovitičkih mažoretkinja, Zahvalnica Grada Virovitice za izvrsnost u mažoret i pom-pon plesu i postignute rezultate.

Zlatne plakete i zahvalnice podijelili su im predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss i gradonačelnik Ivica Kirin, koji su im zahvalili na svemu što su učinili za Viroviticu i svoje sugrađane te im prigodno čestitali.

MG 9759

POZIV NA ZAJEDNIŠTVO

U ime ovogodišnjih dobitnika priznanja, tople riječi uputio je fra Rozo Brkić. Napomenuo je kako zacijelo nitko ne radi za nagradu, ali je svakome drago kada se njegov trud prepozna od strane drugih.

– Čovjek u vremenu koje mu je dano, a nitko ne zna koliko vremena ima, trudi se, usprkos svim svojim slabostima i ograničenostima, svojim ljudskim budalaštinama, svim onim što u sebi nosi, to vrijeme obilježiti i dati tom vremenu ono najbolje što od sebe ima. Mislim da je najgora stvarnost u životu kada vrijeme prolazi mimo nas i kada smo u vremenu bezlični, ravnodušni i bljutavi.

Ima i takvih vremena i takvih dana u životima svakoga od nas, ali mislim da se svatko svim srcem i dušom trudi da, kad u sebe zađe, vidi da jedino što vrijedi u ovom životu jest potruditi se i dati od sebe najbolje ili još više, dati sebe ljudima, događanjima, svemu onom što nas dotiče u ovoj našoj životnoj stvarnosti – poručio je fra Rozo Brkić čestitajući svim dobitnicima priznanja.

Osvrnuo se na govor o kritikama i kritizerstvu u društvu, ocijenivši kako je riječ o dijelu stvarnosti u kojoj je dobro da postoji zdrava kritika, ali i da je važnije razmišljati o tome kako je važno graditi zajedništvo, neovisno o različitostima.

-Najvažnije je da prepoznamo da jedni bez drugih ne možemo i da se svi zajedno trudimo da Virovitica, koja je izvana dobila lijepo lice, još više dobija i ono unutarnje. Ono iz čega čovjek doista živi i iz čega grad živi, da više osjećamo i suosjećamo jedni za druge, da se više nosimo i podnosimo i gradimo sveto, virovitičko, državno, a još više domovinsko zajedništvo – pozvao je nazočne fra Rozo Brkić. (www.icv.hr, mlo, ml, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”543955″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content