ZAHVALNICA GRADA IVANI VANJHAL Ona je frizerka koja od kose radi umjetnost

Da se trud i odricanje svakako isplate potvrđuje Ivana Vanjhal,  zahvalnice Grada Virovitice za doprinos u promoviranju obrtništva i frizerske struke. – Ova zahvalnica mi je nagrada za sav moj trud koji sam uložila još od školskih dana – veselo prepričava Ivana Vanjhal, nagrađivana virovitička frizerka, te dodaje kako se natjecanjima počela baviti još u srednjoj školi.

Ljubav prema škarama osjetila je dok je još, kaže, bila dijete. – Uvijek sam šišala i tapirala neke bebe, a znala sam i sestru ošišati – kroz smijeh priča Ivana. Uskoro su došle i prijateljice na red pa su Ivani dopuštale da na njima isproba nešto drugačije, frizure koje nisu bile klasične.

S frizerskim natjecanjima Ivana se prvi puta susrela kada su je za vrijeme prakse na školsko natjecanje prijavili njeni prvi poslodavci. Uslijedila su prava frizerska natjecanja i od tada je ljubav prema natjecanjima samo rasla.

vanjhal nagradena 1

PUNO SATI VJEŽBE I MNOŠTVO IDEJA

– Frizere dijelim na dvije skupine. U prvu pripadaju frizeri koji rade do mirovine, a u drugoj su frizeri koji su malo otkačeni, drugačiji, koji imaju žicu za umjetnost – govori nam Ivana, koja je na raznim natjecanjima upoznala mnogo „otkačenih“ frizera iz cijeloga svijeta te nastavila suradnju s njima.

– Uz ta prijateljstva rasteš, dijele se iskustva, ideje, skice, znanje – navodi I. Vanjhal, članica Ceha frizera Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Da bi se uspjelo na natjecanjima potrebno je mnogo sati vježbe, pa tako Ivana nije uvijek bila prva, katkad bi bila zadnja ili predzadnja, no trud ju je doveo do velikih natjecanja. Čak 20 godina iskustva u natjecanjima rezultiralo je plasmanom na Europsko prvenstvo u Budimpešti na kojem je osvojila 1. mjesto. Natjecala se u kategoriji „Trend cut, Avangarda i Full fashion“, a samo natjecanje bilo je na živom modelu pa je s Ivanom put Budimpešte krenula njezina zaposlenica Darija, koja je Ivani dopustila da joj radi što god bude htjela.

– Kada su prozvali moje ime za prvo mjesto, zavladao je šok i nevjerica, a onda ogromna količina sreće. Popela sam se na postolje i ogrnula se hrvatskom zastavom – prisjeća se I. Vanjhal. Uslijedio je plasman na Svjetsko prvenstvo u Parizu, na kojem je bila 11. u konkurenciji od čak 1500 natjecatelja. Za Svjetsko natjecanje bile su velike pripreme. – Radila sam s kolegom s kojim sam oformila tim pa je količina znanja i iskustva bila još bogatija – prepričava Ivana te dodaje kako je prije samog natjecanja bilo mnogo neprospavanih noći i suza te vježbanja na lutkama.

Ove godine je Ivana Vanjhal postala ponosna vlasnica novootvorenog frizerskoga salona „Diva“, u kojemu vlada odlična atmosfera. Ivanine suradnice Valentina i Darija uživaju u frizerskom poslu, kao i njihova nagrađivana šefica. (www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content