ZAVRŠENA OBNOVA DVORCA PEJAČEVIĆ I GRADSKOG PARKA Završna konferencija projekta u petak, 23. kolovoza

- PROMO -

Najznačajniji europski projekt Grada Virovitice, Integrirani razvojni program „5 do 12 za Dvorac“, priveden je kraju.

Završna konferencija, na kojoj će bit predstavljen budući turistički proizvod, odnosno obnova kulturne baštine – Dvorca Pejačević i Gradskog parka Virovitica, održat će se u petak, 23. kolovoza u 11,55 sati („5 do 12“) u velikoj dvorani Dvorca Pejačević.

IRP „5 do 12 za Dvorac“ provodio se 36 mjeseci te je u sklopu obnove parku vraćen perivojni izgled, uređene su šetnice, postavljeni dizajnerski drveni mostovi od kojih svaki ima svoju priču vezanu uz Viroviticu, a prostor ispred Gimnazije postao je nova gradska ‘špica’ na kojoj će se održavati sve gradske manifestacije. Otvorenje muzeja Drveno doba u novoobnovljenom Dvorcu, suvenirnice i male multimedijske dvorane, prostora za edukaciju, restorana te kafića čiji će interijer također biti u skladu s krovnom temom – drvom, u planu je početkom listopada.

Nositelj projekta vrijednog preko 81 milijun kuna je Grad Virovitica, dok su projektni partneri Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Drvni klaster Virovitičko-podravske županije te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Projekt je napisala Razvojna agencija VTA, a sufinancirala ga je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. (virovitica.hr, foto: M. Rođak)

Povezane vijesti

Skip to content