ZAVRŠENA OBNOVA DVORCA PEJAČEVIĆ I GRADSKOG PARKA Završna konferencija projekta u petak, 23. kolovoza

Najznačajniji europski projekt Grada Virovitice, Integrirani razvojni program „5 do 12 za Dvorac“, priveden je kraju.

Završna konferencija, na kojoj će bit predstavljen budući turistički proizvod, odnosno obnova kulturne baštine – Dvorca Pejačević i Gradskog parka Virovitica, održat će se u petak, 23. kolovoza u 11,55 sati („5 do 12“) u velikoj dvorani Dvorca Pejačević.

IRP „5 do 12 za Dvorac“ provodio se 36 mjeseci te je u sklopu obnove parku vraćen perivojni izgled, uređene su šetnice, postavljeni dizajnerski drveni mostovi od kojih svaki ima svoju priču vezanu uz Viroviticu, a prostor ispred Gimnazije postao je nova gradska ‘špica’ na kojoj će se održavati sve gradske manifestacije. Otvorenje muzeja Drveno doba u novoobnovljenom Dvorcu, suvenirnice i male multimedijske dvorane, prostora za edukaciju, restorana te kafića čiji će interijer također biti u skladu s krovnom temom – drvom, u planu je početkom listopada.

Nositelj projekta vrijednog preko 81 milijun kuna je Grad Virovitica, dok su projektni partneri Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Drvni klaster Virovitičko-podravske županije te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Projekt je napisala Razvojna agencija VTA, a sufinancirala ga je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. (virovitica.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content