3. HNL SJEVER Papuk izgubio u Bjelovaru, Krsnik pobjesnio: Gadi mi se sve ovo, dočekani smo na nož, a suci su nas potopili

I drugo prvenstveno kolo 3. HNL Sjever je iza nogometaša orahovačkog Papuka. To drugo kolo donijelo je gostovanje u Bjelovaru kod istoimene momčadi, nakon teškog gostovanja i dugog puta u Unešić na ogled pretkola Hrvatskog nogometnog kupa kontra domaće Zagore.

Papuk je u Bjelovar došao bez ozlijeđenih Krsnika, Šantića i Rukavine te s načetim Špoljarićem, no hrabro se nosio, dok se u cijelu priču nije uplela “viša sila” i više od poraza 1:3 doista se nije moglo.

-Ne znam zapravo odakle krenuti, toliko sam tužan i razočaran sa svime da mi je teško i pričati. Mi nikada ne tražimo alibi, kada ne igramo dobro, izgubimo, stisnemo sportski ruku protivniku i to je to, tako je bilo u prvom kolu protiv Podravca, jednostavno su iskoristili naše pogreške i zasluženo pobijedili. No, ovoga puta jednostavno moramo reagirati. Od samog dolaska u Bjelovar dočekani smo na nož, od strane publike, ali dobro to je donekle i podnošljivo, ali kada u poluvremenu po onoj nesnosnoj vrućini ne dobiješ niti kapi vode od domaćina, onda stvarno ne znam što reći. Mi prema svim svojim klubovima protivnicima u ligi pokušavamo biti maksimalno korektni, sve ih dočekamo sportski i prijateljski u Orahovici kao i službene osobe, a nama svi vraćaju negativno – u dahu je vidno ogorčen započeo strateg Papuka Darko Krsnik.

Krsnik se osvrnuo i na katastrofalno suđenje, koje je ponajviše “kumovalo” porazu.

-Utakmica je posebna priča, ono što bi se trebalo zvati suđenjem na ovom meču je bilo sve samo ne to. Domaćin je poveo nakon naše pogreške, no brzo smo se sabrali i preko Marina Čavića poravnali pa je potom isti igrač imao još jedan zicer no, nažalost nije pogodio. I onda kreće sudački ples na travnjaku. Igrač Bjelovara jedno metar drži ruku iznad glave, udara loptu u svom šesnaestercu i nikome ništa. Zatim se događa jedan čist i normalan nogometni prekršaj našeg Ante Kneževića na što se protivnički igrač diže i šakom u glavu udara Kneževića u nazočnosti glavnog i četvrtog suca, i opet naravno ništa posebno, obojici po žuti karton. No, ni tu priči nije kraj, kod jednog duela igrač Bjelovara pada, glavni sudac ne svira ništa, no odjednom se iz ničega stvara pomoćni i signalizira prekršaj na opće čuđenje. Iz tog slobodnjaka dobivamo gol za 2:1. Ali, suci ni tu ne staju. U jednom našem napadu Marin Čavić dobiva namjerno laktom u lice, dobili smo prekršaj, ali samo to, bez kartona. Dakle, dva čista crvena kartona domaćinu, nedosuđeni čisti kazneni udarac za nas i pogodak domaćina iz nepostojećeg prekršaja pa ti ovakav okrnjen uz sav trud i borbu dobij utakmicu, jako teško. Jednostavno mi se gadi sve ovo, izaći na teren, voditi momčad, motivirati dečke i boriti se kad se ovakve stvari događaju – ljutito je ispričao tijek događanja na utakmici u Bjelovaru Darko Krsnik.

Kao igrača susreta u svojim redovima obilježio je Stipu Čavića. U sljedećem kolu Papuku u goste dolazi Polet iz Svetog Martina na Muri.

-Odlična i čvrsta momčad koja zna igrati. Bit će teško, no ne predajemo se, borit ćemo se do kraja, vjerujem kompletni i da konačno upišemo prve bodove u trećoj ligi. Vjerujem u ovu momčad koja ima karakter vratiti se i nakon ovakvih ružnih scena koje su doživjeli u Bjelovaru – zaključio je Krsnik.

(www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content