DANI OPĆINE ZDENCI Otvorena izložba ratnih fotografija 2. bojne 132. brigade

U Muzejsko-galerijskom prostoru u Zdencima u povodu Dana općine te organizaciji ratnog zapovjedništva 2. bojne 132. brigade i UHBDVDR Orahovica, postavljena je izložba ratnih fotografija 2. bojne 132. brigade, predstavljena dva ratna dokumentarna filma te održano predavanje o ratnim događanjima u Hrvatskoj. Izložbu je otvorio načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

-U povodu Dana općine postavljena je ova izložba u čast svim našim hrvatskim braniteljima pripadnicima 2. bojne 132. brigade, a posebno u spomen na sve poginule i nestale. Hvala pripadnicima Bojne, Miroslavu Totu predsjedniku UHBDVDR Orahovica sakupljaču ratnih fotografija te predavačima na trudu i dolasku te uveličavanju Dana naše općine. – rekao je načelnik Durmić. Predavači su bili ratni dozapovjednik 2. bojne pukovnik Goran Sokol, general Specijalne policije Mirko Horvatin te bojnik Nikola Masnikosa ratni dozapovjednik 3. bojne 132. brigade Našice.

2909izlozbadomovinskirat 4

-Ovo predavanje i izložba organizirani su uz povod Dana općine i u sklopu skorog obilježavanja Dana 2. bojne 132. brigade. U sklopu cijele priče tu su dva filma, film mladog autora Dine Mataza ”Orahovica u Domovinskom ratu” te film Hrvatskog povijesnog muzeja. Predavači koji su bili dio ove priče su dio projekta ”Domovina i ja” koji provodi upravo ovaj tim predavača. Cilj je naravno, da se ne zaboravi, jer mi smo ti koji danas moramo pričati i prenositi istinu o Domovinskom ratu kako bi ona ostala vječni dio novije hrvatske povijesti – rekao je jedna od predavača pukovnik Goran Sokol. (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content