Dodijeljene diplome novopečenim majstorima: 47 obrtnika postali majstori u 17 zanimanja

Danas (utorak) su u prostorijama Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije uručene majstorske diplome kandidatima koji su na jesenskom roku 2018. i proljetnom roku 2019. godine položili svoje majstorske ispite. Njih 47 postali su majstori u 17 zanimanja, među kojima su kuhar, klesar, vodoinstalater, plinoinstalater, zidar, elektromehaničar, dimnjačar…

Kandidatima su svečane diplome dodijeli virovitičko-podravski župan Igor Andrović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Bojan Mijok, predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Zoran Horić te stručni suradnik za obrazovanje Domagoj Petrić.

IMG 5301 Custom

Svoje čestitke je okupljenima uputio župan Igor Andrović koji je istaknuo kako obrtništvo ima veliko značenje za cijelu našu županiju.

– Prošle godine, a i ove, uveli smo nekoliko mjera što se tiče stipendiranja deficitarnih zanimanja što je bilo prijeko potrebno kako bi prvo od škole krenuli i potaknuli učenike da upišu upravo ona zanimanja koja su deficitarna i obrtnička kako bi po završetku školovanja imali i potrebnu radnu snagu, ali i koji bi dalje krenuli u samostalni rad – rekao je župan te izrazio nadu u doprinos novih majstora razvoju i gospodarstvu Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”551304″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content