Dom zdravlja u Suhopolju zasjat će u novom ruhu

U zgradi Doma zdravlja u Virovitici održana je početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Suhopolju”, u sklopu poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnom sektora”.

Nositelj projekta energetske obnove je Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.157.009,15 kuna. Bespovratna EU sredstva su 656.702,82 kuna.

3 Custom 1

Voditelj projekta Hrvoje Dragičević iz VIDRA-e, agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije prisutnima na konferenciji predstavio je projekt koji će se provoditi tijekom 24 mjeseca. U tom periodu će se obaviti rekonstrukcija elektroinstalacija, ugradnja LED rasvjete, poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade (vanjska fasada i izolacija krovišta), promjena stolarije te sustava grijanja.

Inače, zgrada Doma zdravlja u Suhopolju izgrađena je 1987. godine te proračunom racionalne uporabe energije i toplinske zaštite postojećeg stanja utvrđeno je da svi građevinski dijelovi koji čine ovojnicu grijanog prostora (zidovi na pročelju zgrade, strop prema tavanu, krovište te prozori i vrata) ne zadovoljavaju propisane vrijednosti prolaska topline kroz dijelove građevinske konstrukcije.

2 Custom 1

Energetskom obnovom zgrade smanjiti će se potrošnja energije za 72 posto te će prema trenutnom energetskom certifikatu razreda G zgrada prijeći u C razred.

vidra logo Custom6 Custom5 Custom4 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content