Edukativnim predavanjem u Dnevnom boravku GDCK obilježen Svjetski dan prve pomoći

Kako bi se podigla svijest o važnosti znanja pružanja prve pomoći, svake se godine svake druge subote u rujnu obilježava Svjetski dan prve pomoći. Povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći, danas (četvrtak) je u Dnevnom boravku Crvenog križa u Virovitici održano predavanje o osnovama Prve pomoći.

Liječnik opće medicine Ivan Andrašević iz Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije educirao je okupljene o postupcima pružanja prve pomoći u slučaju krvarenja, gušenja, reanimacije i besvjesnog stanja. Zainteresirani su također imali priliku liječniku postaviti pitanja u vezi svog zdravstvenog stanja ili općenito što se tiče zdravlja.

IMG 1322

Samim događajem i odazivom bio je zadovoljan Dražen Jendrašić, stručni suradnik za prvu pomoć i dobrovoljno darivanje krvi pri Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica.

– Danas su ovdje s nama bili korisnici Dnevnog boravka Crvenog križa, predstavnici Udruge invalida, naši predstavnici Kluba 100+ to jest rekorderi po broju davanja krvi i ostalo građanstvo te su svi zajedno mogli obnoviti znanje ili naučiti nešto novo što se tiče pružanja prve pomoći – rekao je D. Jendrašić. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”550257″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content